Intercommunale Leiedal

Erfgoedfabriek 11 november

Datum

Het jaarlijkse erfgoedcafé van huispartner zuidwest en intercommunale Leiedal wordt voor één keer een erfgoedfabriek. Op zaterdag 11 november laten we de Budafabriek bedrijvig gonzen met bewogen vertellers en een schat aan erfgoedprojecten en -verhalen van binnen en buiten de regio.

Samenwerken en verbeelden

De Erfgoedfabriek wordt een nijverige ontmoetings- en uitwisselingsplaats voor al wie te maken heeft met erfgoed, vrijwillig of professioneel, of er gewoon door gebeten is. De focus ligt op samenwerking en erfgoedverbeelding: samenwerken om het erfgoed te registreren en te ontsluiten, en verbeelden door erfgoed zo te presenteren dat het een meerwaarde krijgt. Voor wie zelf werkt aan een inspirerend erfgoedproject of -onderzoek, zetten we de fabriekspoorten wijd open. Stel je project voor of ontdek het erfgoed van de streek met een goed streekbiertje in de hand.

In de maak

Wat staat er allemaal op stapel? Dit en veel meer rolt er op 11 november van de productielijn in de Erfgoedfabriek:

Deynse 1783
Neem een virtuele duik in Deinze anno 1783. De oude stad werd weer tot leven gewekt in een videogame. In 1783 ben jij Gilles en game je door het late 18e-eeuwse Deinze heen, op basis van archeologisch onderzoek en historisch kaartmateriaal.

Museum van het gevoel
Hoe kunnen musea gevoelens inzetten? En waarom zou dat moeten? Ontdek nieuwe vormen van museumbeleving.

Eeuwen ondernemen
Vandecasteele houtimport, Renson, Vyncke, Bekaert, Omer Vander Ghinste, De Witte Lietaer… Ronkende bedrijfsnamen in Zuid-West-Vlaanderen die allemaal meer dan 100 jaar op hun teller hebben. Luister naar het verhaal van honderdjarige bedrijven, vol bedrijfserfgoed en anekdotes.

Praktisch

Zaterdag 11 november vanaf 18 uur in de Budafabriek, Kortrijk.
Lees meer op erfgoedzuidwest of schrijf je meteen hier in.