FAQ - Frequently Asked Questions - COM³ Project

header imagineering of data
com³

Wat verstaan we onder data? 

Data is een ruim begrip, data zit overal. Er zijn geen bedrijven of organisaties die geen data creëren of verzamelen.

Fysieke data, zoals bijvoorbeeld Excels, logs, daarnaast hebben we ook virtuele zaken, websites, bestellingen. Er is een grote hoop data en met dit project willen we organisaties en bedrijven laten inzien dat er verschillende mogelijkheden  zijn. De hoofdvraag wat is kwalitatieve data? We hebben data en voegen daarbij Imagineering en creativiteit aan toe. We zijn niet gestart met een probleem maar met een systeem met data als grondstof.

- Terug naar de vragen

Ik heb een bedrijf die helemaal geen nieuwe producten of diensten op de markt zet die gerelateerd zijn aan data. Wat kan het project dan voor mij betekenen?

Data zit overal zelfs als het niet Core is en integendeel, het kan voor het bedrijf een eyeopener zijn. Elk bedrijf heeft data. Daarmee aan de slag gaan kan naar bovenbrengen dat het innovatiepotentieel heel hoog is. Het is belangrijk van elkaar te leren en juist die kruisbestuiving tussen desingers, experten, bedrijven en overheden zorgt. We gaan niet alles voorkauwen, wij gaan geen vis geven maar leren vissen.  

- Terug naar de vragen

Zullen wij als deelnemer andere kosten hebben naast het beschikbaar stellen van een medewerker of zaakvoerder om deel te nemen aan de workshops?

Deelnemen aan de workshop niet, wel kosten als organisatie, bv. Kleine investeringen in het capteren van data. Het kan dus meer aanzien worden als een investering meer dan een kost. Het gaat over de opportuniteiten zien en deze gaan bundelen en vertalen binnen de onderneming. De keuze ligt aan de ondernemen om te kijken hoe ver hij hier in wil gaan. 

- Terug naar de vragen

Kunnen jullie helpen om welke data te meten en selecteren voor dit project?

We zijn met experts en ervaringsdeskundigen en we gaan kijken welke data er is en is deze waardevol. Wat zit er in het visnet en wat kunnen we als waardevol gaan zien. Hoe kunnen we meten en registreren; soms doen ze dat al maar weten ze het niet. Wij gaan hun hiermee begeleiden en ondersteunen. 

- Terug naar de vragen