BeterWonen

bannerafbeelding beter wonen

Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn en Waregem bundelen woonbeleid in BeterWonen

BeterWonen, zo heet de intergemeentelijke projectovereenkomst waarin Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn en Waregem hun lokale woonbeleid bundelen. Op 2 januari 2018 startten Anzegem, Spiere-Helkijn en Waregem het project op en als initiatiefnemer ging Intercommunale Leiedal op zoek naar een coördinator. Op 20 december 2017 konden de drie bevoegde schepenen en Leiedal BeterWonen voorstellen aan de pers. 

Thuis in woonbeleid

Anzegem, Spiere-Helkijn en Waregem wilden de handen in elkaar slaan om hun woonbeleid op mekaar af te stemmen. Het project BeterWonen liep aanvankelijk twee jaar, tot 31 december 2019, maar werd nog eens voor 6 jaar verlengd, tot eind 2025. En toen ook de gemeente Avelgem toetrad tot de projectovereenkomst, zorgde dat voor een mooi aaneengesloten werkingsgebied. Het team bestaat uit een coördinator, twee technisch-administratief medewerkers en de huidige administratieve bedienden van de gemeenten. 

Beter wonen banner en logo

Sterker op drie fronten

Een divers, betaalbaar en kwalitatief woonaanbod en een antwoord op alle woonvragen. Daar willen de drie gemeenten met BeterWonen naartoe. Waregem, Anzegem en Spiere-Helkijn willen samen een doordacht woonbeleid voeren, met een aanbod dat gericht is op de woonbehoeften van de verschillende doelgroepen. Verder zal er gewerkt worden aan de kwaliteit van het woningpatrimonium en de woonomgeving. BeterWonen zal in dat licht instrumenten inzetten om de kwaliteit te bewaken. Leegstaande woningen en gebouwen zullen worden geïnventariseerd. Ten slotte willen de drie gemeenten met Beter Wonen een laagdrempelig woonloket aanbieden waar hun inwoners terecht kunnen met al hun woonvragen, waar ze steun vinden bij de aanvraag van premies en subsidies of in hun zoektocht naar een sociale woning.

Informeren. Adviseren. Begeleiden. De intergemeentelijke projectovereenkomst gaat over meer dan het beleid en daar worden de burger en het wonen alleen maar beter van.

Leonie Degroote

Leonie Degroote
projectcoördinator BeterWonen

pasfoto wim simoens leiedal

Wim Simoens
technisch-administratief medewerker BeterWonen

pasfoto griet verschuere leiedal

Griet Verschuere
technisch-administratief medewerker BeterWonen
0