Intercommunale Leiedal

Lauwe Bramier: kom langs en ontdek de nieuwste plannen - 28/11/2017

Datum

Op dinsdagavond 28 november zet Leiedal de deuren van Statie Lauwe voor u open. Loop er zeker even langs tussen 17u en 20u. Projectmedewerkers staan er klaar om u de recentste plannen voor de realisatie van het bedrijventerrein Bramier toe te lichten.

De oude productiesite van tegelfabriek Novoblock en pannenfabriek De Leie ondergaat binnenkort een transformatie tot een toekomstgericht lokaal bedrijventerrein. In opdracht van het stadsbestuur Menen, gaat Leiedal bij deze herinrichting op zoek naar een optimale samenhang met de aangrenzende woonfuncties en het achterliggend natuurgebied. Tijdens het eerste bevolkingsmoment op 23 januari 2016 konden nieuwsgierige buren en geïnteresseerden al even proeven van de toekomstplannen.

In de vele maanden die volgden werkte Leiedal, samen met de stad Menen, verder aan de inrichtings en infrastructuurplannen voor de site. Intussen is het ruimtelijk uitvoeringsplan goedgekeurd en is het tijd om opnieuw uit te pakken met de geactualiseerde plannen.

Mis onze afspraak niet: dinsdag 28 november tussen 17u en 20u - Statie Lauwe.

Lokaal bedrijventerrein, klaar voor de toekomst 

Site Bramier, gelegen aan de Spoorwegstraat, is 4 hectare groot. Dankzij de geplande make-over zal een 10-tal bedrijven hier een nieuwe thuishaven vinden. 

De toegangszone vanaf de Spoorwegstraat moet als het ware een scharnier vormen tussen het centrumgebied van Lauwe, de bestaande en toekomstige woonfuncties en het nieuwe bedrijventerrein. 

Heel wat aandacht gaat uit naar een vlotte en verkeersveilige ontsluiting. 

Lees meer 

Contactpersonen

Projectverantwoordelijke: tine.claeys@leiedal.be

Verkoop bedrijventerrein: cindy.deglorie@leiedal.be