Intercommunale Leiedal

Evolis Kortrijk-Harelbeke-Zwevegem

Evolis, Flanders' smartest business park 

Leiedal wil de beste bedrijventerreinen van Vlaanderen realiseren aan betaalbare prijzen. Evolis, gelegen langs de E17 aan de uitrit Kortrijk-Oost, is een voorbeeld van kwaliteit en duurzaamheid, zowel op vlak van ontwerp, uitgifte als beheer. Evolis krijgt een hoge ruimtelijke kwaliteit en is nauwkeurig geïntegreerd in het stedelijk weefsel. Het is een bedrijventerrein waar ecologie en economie samengaan en waar Leiedal, dankzij doorgedreven parkmanagement, de kwaliteit ook op lange termijn kan garanderen. Deze aanpak werpt zijn vruchten af: eind 2006 werd Evolis door de Vlaamse regering verkozen als Topproject. Het park is daarmee dé referentie voor de aanleg, inrichting en beheer van bedrijventerreinen in Vlaanderen.

Evolis overzicht

Huidige status

Het eerste bedrijf AVC opende op 10/10/10 haar deuren. Begin september 2011 werden de gloednieuwe gebouwen van Tonickx officieel geopend, gelegen aan de ingang van het bedrijventerrein. In 2011 volgden nog 2 verkopen aan Trustteam en Spica, beiden namen in 2012 hun nieuwe bedrijfsgebouwen in gebruik. 

Na een periode van economische recessie, kende Evolis in 2015 een remonte met 3 nieuwkomers: Aluvision, Creaplan en Wever&Ducré. Deze trend zet zich ook door in 2016 en 2017. Grote spelers als Jardinico, Osta Carpets, Kordecor en Prostor trokken eveneens de kaart van Evolis.

De interesse groeit. Gestaag lopen nieuwe aanvragen binnen, zoals gesteld gebeurt er voor Evolis een selectieve invulling, niet elke vraag tot vestiging resulteert in een effectieve verkoop. Elke kandidatuur moet voldoende hoog scoren op de opgelegde criteria, zoals innovatief karakter, internationale oriëntatie en werkgelegenheid. Elk dossier wordt dan ook grondig besproken binnen het selectiecomité.

Windturbines

De windturbines op het terrein zijn door Electrawinds opgebouwd en opgestart. Sinds het voorjaar 2009 produceren ze op volle kracht groene energie.
Zoals de traditie het wil, kregen deze vier windturbines een naam. Er werd gekozen voor de namen van de vier Daltons - Joe, Jack, William en Averell - als eerbetoon aan de geestelijke vader van de stripreeks Lucky Luke, Morris, een geboren Kortrijkzaan.

Meer informatie

Over Evolis, surf naar www.leiedal.be/bedrijventerrein/evolis of bel naar cindy.deglorie@leiedal.be
 
Over investeren in de regio Kortrijk, bezoek even de website https://www.leiedal.be/investeren 

Hieronder kan u de gerichte nieuwsbrieven voor de omwonenden downloaden:

20120119 - Evolis nieuwsbrief omwonenden februari 2012 DRUK.pdf

20091118 - Evolis nieuwsbrief omwonenden november 2009_0.pdf

20090225 - Evolis nieuwsbrief maart 2009.pdf