Een schemertocht met Joris Capenberghs - VOLZET

afbeelding joris capenberghs

Deze activiteit is inmiddels VOLZET. De 20 voorbehouden plaatsen zijn ingenomen. De inschrijvingen werden daarom afgesloten. Wil je alsnog kans maken om deel te nemen? Ga dan op het startuur naar de infostand van het festival. Eventueel vrijgekomen (of extra) plaatsen zullen ter plekke verdeeld worden. 

 

Ooit al eens gaan wandelen op het ‘blauwe uur’? Het uur voor zonsopgang, en ’s avonds, net na zonsondergang. Wanneer zich langzaam een deken van duisternis over het landschap legt, maar er nog nét genoeg licht is om iets te zien. Vroeger was dat het uur tussen hond en wolf, waarop je maar beter kon uitkijken en het gevaar op de loer lag…

Op vrijdagavond 18 juni gaan we samen op pad in de Avelgemse Scheldemeersen, op de grens tussen Henegouwen, West- en Oost-Vlaanderen. We ontdekken het verstilde landschap tussen de oude Scheldearmen, zompige weides en drassige hooilanden. Opmerkelijk hoe bij avondschemering alles in een ander licht komt te staan. Dit heilzame, leerzame bad voor hart en ziel van zo’n achttal km vereist geen extra conditie, wel een wakkere, nieuwsgierige blik. Voorzie wel waterdichte wandelschoenen en indien nodig regenkledij. 

Cultuurhistoricus en antropoloog Joris Capenberghs is onze gids. Hij beweegt zich - als wandelaar, schrijver, vertaler en tentoonstellingscurator - graag op het snijvlak van landschappen, erfgoed, artistieke expressie en natuurbeleving. Hij is o.a. docent bij Amarant, Avansa en Davidsfonds Academie. Onlangs vertaalde hij het literaire essay Ode aan het wandelen van de Franse antropoloog David Le Breton.

Praktisch

  • Van 21u30 tot rond middernacht
  • De activiteit wordt beperkt tot 20 deelnemers
  • Inschrijven via onderstaand formulier
  • Plaats van afspraak: Spikkerelle
  • Contact: jozefien.bernard@leiedal.be
  • Groepsactiviteit