OPENBA[A]R: online alternatief voor de gezamenlijke informatievergadering voorjaar 2021

Beste raadslid

De gezamenlijke informatievergadering OPENBA[A]R is een initiatief van de verschillende intergemeentelijke samenwerkingsverbanden die actief zijn in Zuid-West-Vlaanderen. Jouw stad of gemeente is lid van één of meerdere van deze organisaties.

Net zoals vorig jaar werkten we omwille van de COVID-19-maatregelen een online alternatief uit voor de geplande gezamenlijke informatievergadering.

Het uitgangspunt van de gezamenlijke informatievergadering is dat je als gemeenteraadslid voldoende geïnformeerd wordt om in de aanloop naar de algemene vergadering van de verschillende deelnemende organisaties een zinvol debat te kunnen voeren in de gemeenteraad. De twee sleutelaspecten zijn informatievoorziening en mogelijkheid tot vraagstelling. In de onlineaanpak is voor beide de nodige aandacht voorzien.

De presentaties van de verschillende intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kun je raadplegen via onderstaande knoppen. Ze zijn beschikbaar tot en met dinsdag 4 mei 2021. 

 

Vraagstelling

De vraagstelling is georganiseerd via Disqus:

  • Om een vraag te stellen over de inhoud van een van de presentaties klik je op het invulveld.
  • Daarna zal gevraagd worden om je te registreren bij Disqus aan de hand van je naam en je e-mailadres. Vink de keuzevakjes bij de eerste twee disclaimers aan.
  • Vervolgens krijg je een verificatiemail (check ongewenste e-mail als deze niet meteen in je inbox verschijnt).
  • Eens je via de knop in de verificatiemail hebt bevestigd, kun je jouw vraag stellen.
  • Vanuit de verschillende streekpartners doen we er alles aan om je vraag tijdig te beantwoorden.

Hou het veilig en zorg voor elkaar 
#samentegencorona

 

Bekijk de presentaties via onderstaande knoppen