Intercommunale Leiedal

Evolis verwelkomt Kordekor

Datum

Leiedal is verheugd om de komst van alweer een gerenommeerd bedrijf aan te kondigen op Evolis: Kordekor. Het bedrijf met Kortrijkse roots wenst hun activiteiten verder te centraliseren en zowel technisch, commercieel als logistiek verder te groeien op het innovatief bedrijvenpark. Het nieuwe gebouw wordt opgetrokken aan de E17, naast de site van Trustteam. Eind vorig jaar kondigde Leiedal ook al de komst van de firma’s Aluvision, Creaplan en Wever&Ducré aan.

Kordekor, specialist in de realisatie van high-end totaalinterieur projecten

De firma Kordekor werd opgericht in 1949 en bouwde al 67 jaar ervaring op in het aanbieden van interieurinrichting. In 1949 startte Dhr. Lucien Debuf de firma op als schildersbedrijf. Over de jaren heen is deze firma uitgegroeid tot een consortium van bedrijven die geleid wordt door de tweede generatie, Dhr. Bart Debuf, eigenaar en afgevaardigd bestuurder. De naam ‘Kordekor’ ontstond uit ‘Kortrijkse Decoratie’. Het bedrijf biedt totale interieurinrichting aan voor de residentiële markt, kantoren en horeca. Met het merksegment ‘Sanakor’ focust het bedrijf met dezelfde interieuractiviteiten op de zorgsector.

De innovatieve interieurspeler heeft alle noodzakelijke, aanvullende competenties in huis om een totaalconcept te realiseren, gaande van totale projectcoördinatie, schrijnwerk, maatwerkmeubilair, spanplafonds en spanwanden tot en met schilderwerk en raamdecoratie. De totale groep realiseert op vandaag een omzet van 15 miljoen euro en stelt 95 mensen tewerk. Het hoofdkwartier is momenteel gevestigd  in de Vierschaarstraat in Kortrijk. Kordekor wenst in de toekomst haar hoofdkwartier samen met alle dochterondernemingen te centraliseren op één site. 

Keuze voor Evolis

In 2014 kocht Kordekor de schrijnwerkerij ‘De Ark’, dat momenteel gevestigd is op Walle. Het bedrijf fuseerde dit jaar, in het kader van een mono branding strategie, al de dochterbedrijven onder één noemer. Om de centralisatie ook fysiek door te trekken, wenst Kordekor zich op één site te vestigen en te centraliseren. Kordekor wenst op die manier meer synergie te creëren tussen de verschillende afdelingen en de coördinatie en communicatie te versterken. Dankzij de juiste infrastructuur zal Kordekor zich verder kunnen professionaliseren om tegemoet te komen aan de wensen van haar klanten.

De nieuwe locatie biedt de nodige ruimte en uitstraling om verder te groeien, zowel technisch, commercieel als op logistiek gebied. Het bedrijf koos bewust voor een locatie dicht bij het huidige vestigingsadres. Op die manier is de impact voor werknemers minimaal en draagt het bedrijf bij aan een duurzaam ondernemerschap.

De zaakvoerders kiezen ervoor om zich te vestigen op Evolis omwille van het hoogwaardig karakter en de internationale uitstraling van de site, met het oog op Noord-Frankrijk. Bovendien biedt een locatie langs de E17 meer visibiliteit.

Het stadsbestuur biedt het juiste kader aan en Kordekor gaat met deze stap mee in die Kortrijkse strategie. Met de verhuis wil Kordekor bovendien ook tegemoetkomen aan de belofte dat het bedrijf eerder deed aan de buren van de Vierschaarstraat, door een oplossing te bieden voor het parkeerprobleem in de buurt.

Nieuwe vestiging aan en nabij E17

Kordekor is niet langer meer het schildersbedrijf van bij de opstart in het jaar 1949 maar is over de jaren heen sterk geëvolueerd naar totaalinterieurinrichting. Hun vestigingsaanvraag liet zich vooral opmerken door hun innovatief karakter en hun grote tewerkstelling.  Kordekor valt op met vooruitstrevende oplossingen zoals smart ceilings en smart walls die akoestiek, licht en design met elkaar combineren.

Kordekor is pionier in de assemblage van hoogtechnologische componenten in composiet materialen die worden toegepast in maatmeubilair. Zo worden touchfolies geïntegreerd in de datatafels die functioneren als een geavanceerd toetsenbord. Een ander voorbeeld is de integratie van inductievelden in werkbladen waardoor een geïntegreerd oplaadstation voor smartphones en multimedia apparatuur wordt gecreëerd. Deze toepassingen wordt gebruikt voor keukenbladen, werktafels, kantoren, nachttafels,…

Groep Kordekor en Sanakor zijn van bij de start actief partner in het Project PRoF. Dit project heeft als doelstelling de ontwikkeling en realisatie van totaal vernieuwende concepten binnen de healthcare. Voorbeelden hiervan zijn The Patient Room of the Future, The Personalized Residence of the Future, The Private-care Room of the Future en The Patient Recovery Room of the Future.

Verdere invulling Evolis

De grote interesse in Evolis toont dat het ondernemersvertrouwen om te investeren in bedrijfshuisvesting groeit. Naast de recente aankondigingen van Aluvision, Creaplan en Wever & Ducré, is Leiedal verheugd om Kordekor te verwelkomen. Binnenkort kan Leiedal wellicht nog een nieuwe speler aankondigen. De (kandidaat-)bedrijven zijn werkzaam in een diverse waaier aan sectoren.

Op vandaag is er nog 14,2 hectare beschikbaar van de 30,1 hectare, van zichtlocaties rest amper nog 1,3 ha van de 9.6 hectare. Nu de gronden schaarser worden, wordt het steeds moeilijker om tegemoet te komen aan de voorkeurslocatie van kandidaat-investeerders.

Belang Evolis voor Kortrijk en de regio

Evolis is als bedrijventerrein ontwikkeld met als één van de voornaamste objectieven om de braindrain vanuit Kortrijk en deze streek in te tomen. Het aantrekken van bedrijven met een innovatief karakter, met een sterke internationale oriëntatie en een hoge of hoogwaardige tewerkstelling draagt bij tot de realisatie van die doelstelling. Bovendien zorgen ze voor een toename van tewerkstelling via toeleveringsbedrijven en oefenen ze een aantrekkingskracht uit op andere nieuwkomers. De regio Kortrijk wil het kloppende hart zijn van de creatieve en duurzame maakeconomie in Vlaanderen. De stad Kortrijk en andere regionale spelers bieden daartoe een kader aan dat bedrijven motiveert zich eerder hier te vestigen dan elders. Bovendien voedt tewerkstelling de leefbaarheid van de retailactiviteiten en het brede pallet cultuur, sport en ontspanning in stad en regio.

Leiedal creëert letterlijk en figuurlijk ruimte voor bedrijven met een duidelijke toegevoegde waarde. De intercommunale staat borg voor duurzame bedrijventerreinen in een kwaliteitsvolle omkadering met veel aandacht voor beeldkwaliteit, met een ecologische insteek en een kwalitatief hoogstaand parkmanagement.

Meer informatie

Kordekor

 

Evolis

 

Zie ook