Lezingenreeks 2020

bannerafbeelding lezingenreeks winvorm 2020

Een lezing bijwonen? 

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via een seintje aan winvorm@west-vlaanderen.be. Het volledige programma vind je hier, de data alvast hieronder. 

Voor deelnemers van West-Vlaamse gemeentebesturen bedraagt de deelnameprijs € 150. Andere publieke overheden (andere gemeenten, provincies en intercommunales, diensten van het Vlaamse Gewest…) en deelnemers uit de privésector betalen € 250. Voor studenten is er een verlaagd tarief van € 25. 

 

 • UPDATE IVM CORONAMAATREGELEN:

 • Het programma van WinVorm 2020 wordt integraal aangeboden in 2021 in een gewijzigde formule afhankelijk van de geldende coronamaatregelen.
 • Op 22 oktober en 24 november 2020 trakteren we op 2 gratis onlinesessies.
 • 22 oktober:
  Luc Eeckhout van evr-architecten maakt ons wijzer in de uitdagingen waar we allen voor staan. Hoe kunnen klimaatverandering en gezondheid elkaar vinden in de wereld na de pandemie? Hoe kunnen we gezonde en veerkrachtige gemeenten worden?

  Op deze dag opent ook de Expo Open Oproep van het Team Vlaams Bouwmeester in Kortrijk. We gunnen jullie graag een unieke blik achter de schermen van de expo.
  Maarten Liefooghe en Maarten Van Den Driessche, curatoren van de tentoonstelling “20 jaar Open Oproep”, vertellen hoe de architectuurwedstrijden hebben geleid tot meer kwaliteit. De expo blikt terug op het ontstaan van de Open Oproep en geeft een overzicht van de projecten die de voorbije twintig jaar werden gerealiseerd. De curatoren belichten ook enkele ‘kwaliteitssleutels’ van de Open Oproep, waarbij voor zes onderzochte cases bekeken wordt wat er telkens voorbeeldig en interessant was aan het gelopen proces. 

  Programma
   
  10u30      
  Luc Eeckhout (evr-architecten) over veerkrachtige gemeenten.
   
  11u00
  Maarten Liefooghe en Maarten Van Den Driessche (curatoren) geven een blik achter de schermen van de tentoonstelling over 20 jaar Open Oproep en delen zes lessen over proceskwaliteit.

  11u30 
  Vraagstelling door publiek: selectie van vragen wordt voorgelegd aan de sprekers.

  Log op 22/10 in via deze link
  Mocht je problemen hebben bij het inloggen, neem dan gerust contact op via : h.vanelslande@wvi.be of 051/519340 

Griet Lannoo

Griet Lannoo
stedenbouwkundig ontwerper