Intercommunale Leiedal

Nieuws - meest recent

 • 07/02/2018

  De gemeente Kuurne en intercommunale Leiedal kochten recent de vlasroterij Sabbe aan. Deze waardevolle erfgoedsite van 1,5 ha is strategisch gelegen in het Vlaspark, nabij de Leie en de R8. Dankzij deze aankoop heeft de gemeente de regie in handen om dit monument in ere te herstellen en een nieuwe bestemming te geven met oog voor cultuur, erfgoed, toerisme en natuurlandschap. 

 • 06/12/2017

  Op dinsdag 5 december 2017 reikte het Vlaams Instituut Gezond Leven, in samenwerking met Prebes, de Gezond Werken Awards uit in Kortrijk Xpo. De Gezond Werken Award is een beloning voor ondernemingen binnen profit, social profit én overheden, omdat ze aandacht hebben voor de gezondheid van hun medewerkers. Intercommunale Leiedal ontving de Award binnen de categorie overheidsorganisaties met minder dan 50 werknemers uit handen van Evy Gruyaert.

 • 25/10/2017

  De Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai zoekt een coördinator (m/v)

  De Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai is met haar 2 miljoen inwoners de grootste Europese grensoverschrijdende metropool. De Eurometropool, de eerste EGTS in Europa, verenigt 14 Franse en Belgische institutionele partners, namelijk:

   

   

  Aan Franse zijde:

  • de Staat
  • de Région Hauts-de-France
  • het Département du Nord
  • de Métropole Européenne de Lille

  Aan Belgische zijde:

 • 08/09/2017

  Eind 2016 kocht Leiedal op vraag van de gemeente Anzegem de voormalige betonproductiesite Douterloigne. De site van 5 hectare krijgt een nieuwe invulling met ruimte voor werken, wonen en publiek groen. Vandaag worden de nieuwe naam van het project en de winnaar van de naamgevingswedstrijd bekendgemaakt.

 • 23/12/2016

  Onze kantoren zijn gesloten van zaterdag 24 december t.e.m. zondag 1 januari. Vanaf maandag 2 januari staan we graag terug tot uw dienst.

  Leiedal wenst u alvast een fijn eindejaar en een warm 2017!

   

   

   

 • 20/10/2016

  Op 24 en 25 november 2016 neemt Leiedal opnieuw deel aan de Bedrijven Contactdagen in Waregem. De doelstelling van deze beurs bestaat er hoofdzakelijk in om bedrijven en organisaties die in het Waregemse actief zijn, met elkaar in contact te brengen.

  Ook Leiedal mag hier zeker niet ontbreken. U verneemt er meer over de kmo-zone Groenbek, maar ook over onze andere terreinen in de regio.

 • 06/01/2016

  Op zaterdag 23 januari 2016 nodigt de intercommunale Leiedal de inwoners van Lauwe en heel in het bijzonder de buren van de oude productiesite Novoblock en de pannenfabriek De Leie uit op een infomoment.

  Om 10 uur verwelkomen wij u in de Oude Statie van Lauwe. Na een korte toelichting over de toekomstplannen van Bramier, maken we een geleide wandeling op het toekomstige nieuwe bedrijventerrein en het aanpalende natuurgebied.

  Voorzie gepast schoeisel om het terrein te verkennen, wij zorgen nadien voor een hartverwarmend drankje.