Intercommunale Leiedal

Nieuws - meest recent

 • 30/03/2018

  De stedelijke website www.kortrijk.be kreeg een stevige upgrade en een nieuwe gedaante. De sites van Stad Kortrijk, OCMW Kortrijk en Zorg Kortrijk zitten voortaan samen op één website. Er is gekozen voor een sober concept dat de website herleidt tot zijn essentie: een zoekmachine gecombineerd met een beperkt menu met de meest gezochte items. De website kreeg ook een nieuwe, frisse vormgeving.

 • 27/10/2017

  Leiedal ontwikkelde een toepassing waarmee je het graf van een dierbare overledene kunt opzoeken met je smartphone, tablet of computer: de Zerkzoeker. De toepassing bestond al in Wevelgem en Avelgem. Nu wordt de zoekmachine ook in Deerlijk, Waregem en Harelbeke gelanceerd.

 • 21/04/2016

  Méér doen met GIPOD in uw gemeente

  Hoe houdt u als gemeente de verschillende werken en evenementen op het openbaar domein bij? Hebt u zicht op de vele innames en mogelijke samenwerkingen?  Zijn uw burgers voldoende op de hoogte van de werken in hun gemeente?

 • 17/09/2015

  Sinds 1995 werken de steden en gemeenten van de regio Kortrijk onder leiding van de intercommunale Leiedal nauw samen om kwaliteitsvolle gemeentelijke websites te ontwikkelen die passen binnen hun dienstverleningsconcept.

   

  Het project ‘Digitale Regio Kortrijk’ zorgt niet alleen voor betere websites, maar ook voor een grotere kennisoverdracht en een serieuze kostenbesparing.

 • 17/07/2015

  Leiedal neemt opnieuw deel aan de Open Summer of Code 2015, een initiatief waarbij digital-native studenten innovatieve toepassingen ontwikkelen in opdracht van bedrijven, overheden en andere organisaties. Gedurende drie intensieve weken gaan ze aan de slag met open data om applicaties voor smartphone, tablet of pc te ontwikkelen die de dienstverlening verbeteren. Het project heeft een heel specifieke dynamiek die steunt op een enthousiaste oSoc-community.

 • 30/04/2015

  "Hoe gaan gemeenten aan de slag met GIS, de Digitale Stedenbouwkundige Informatie (DSI), de Digitale Bouwaanvraag (DBA) en de Omgevingsvergunning?"

  Deze en nog vele andere vragen stonden centraal tijdens een workshop van Leiedal en Ruimte Vlaanderen op 28 april. Meer dan 30 stedenbouwkundigen en GIS-medewerkers uit de regio vernamen meer over de optimale aanpak, afgestemd op hun lokale noden.

   

 • 31/03/2015

  Op 31 maart lanceerde de stad Kortrijk haar vernieuwde website. Kortrijk.be onderging een grondige metamorfose op basis van gebruikersonderzoek en analyses van statistieken. De site speelt meer dan ooit in op de gevraagde informatie en is daarenboven geschikt voor mobiel gebruik. Leiedal begeleidde de stad bij de nieuwe website binnen het regionaal project 'Digitale Regio Kortrijk'. Na Wervik en Kortrijk schakelen ook de andere steden en gemeenten in de loop van 2015 over naar de nieuwe websitestructuur.

   

   

 • 10/02/2015

  Op 9 februari lanceerden de stad Wervik, het Sociaal Huis Wervik en de intercommunale Leiedal de nieuwe website www.wervik.be. Deze website onderging een grondige metamorfose, op maat van de burger en geschikt voor mobiel gebruik. Analyses van statistieken en gebruikersonderzoek vormen de basis. Leiedal en de stad Wervik zetten hiermee de toon voor een nieuwe generatie gemeentelijke websites in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Ook de andere Leiedal gemeenten zullen in de loop van 2015 overschakelen op deze vernieuwde structuur.

   

 • 04/12/2014

  Intercommunale Leiedal en partners uit vijf andere landen presenteerden de voorbije dagen in Brussel de resultaten van het project Opening Up tijdens een slotconferentie. Opening Up is een Europees interregionaal project waarbinnen uitvoerig onderzoek verricht werd naar sociale media enerzijds en open data anderzijds. Het absolute hoogtepunt van het congres bestond uit de ondertekening van een charter door vicepremier Alexander De Croo als engagement en aansporing om open data en het gebruik ervan te stimuleren.