Intercommunale Leiedal

Nieuws - meest recent

 • 14/12/2018

  Een blauwgroen netwerk, versterkte kernen en productieve landschappen. Dit zijn de krachtlijnen van de ruimtelijke toekomstvisie voor de regio van Leie en Schelde. Deze visie is gemaakt door lokale en bovenlokale besturen en presenteert een gezamenlijke toekomstagenda. De visie is voortaan voor iedereen beschikbaar via de brochure “Contrei, samenwerken aan een regio in transitie”. Met onder andere een “Festival van het landschap” kan de regiovisie ook letterlijk beleefd worden.

   

   

   

 • 22/11/2018

  Hoe verplaatsen de werknemers van de vele bedrijven op Kortrijk-Noord zich naar het werk? Staan ze dagelijks met hun wagen in de file? Maken ze gebruik van het openbaar vervoer of carpoolen ze? Of komen ze per fiets? Samen met de parkmanager van Kortrijk-Noord en een aantal andere trekkers geloven we dat we ons “samen slimmer naar het werk” (SSNHW) kunnen begeven. Daarom organiseren we samen een mobiliteitsmarkt voor werkgevers en mobiliteitsverantwoordelijken op dinsdag 27 november 2018 om 17 uur in WAAK. Wat staat er op het programma:

  3 korte toelichtingen:

 • 11/10/2018

  Archipel vzw en Intercommunale Leiedal organiseren een gratis architectuurlezing tijdens de Biënnale INTERIEUR. Dit jaar halen we Filipe Magalhães en Ana Luisa Soares van het atelier Fala naar Kortrijk. Vanuit hun thuisbasis in Porto streeft het bureau er vooral naar om een zo ongekunsteld mogelijke architectuur te brengen. De lezing vindt plaats op vrijdag 19 oktober 2018 om 20 uur in zaal XXL van Kortrijk Xpo.

 • 20/09/2018

  Intercommunale Leiedal ondertekende deze morgen samen met 113 andere bedrijven, organisaties en lokale besturen de Green Deal ‘Bedrijven en Biodiversiteit’. Leiedal wil verder inzetten op de integratie van natuur en biodiversiteit op haar bedrijventerreinen.