Intercommunale Leiedal

Nieuws - meest recent

 • 29/04/2019

  Op vrijdag 26 april 2019 stelde Intercommunale Leiedal haar nieuwe raad van bestuur voor. Wout Maddens (schepen Stad Kortrijk) wordt de komende zes jaar voorzitter, Pedro Ketels (schepen gemeente Lendelede) en Tom Beunens (schepen gemeente Avelgem) zijn de ondervoorzitters. 

 • 17/07/2018

  In 2011 kocht intercommunale Leiedal, op vraag van de gemeente Lendelede, de oude site Nelca. Het 10 hectare grote terrein was vroeger eigendom van de textielgroep Dejaeghere. Het bedrijf ging in 2007 in faling en sindsdien verkommerde deze uitgestrekte site helemaal. Het werd een doorn in het oog van vele dorpelingen. Deze site is, alleen al door haar centrale ligging langs de invalsweg, van strategisch belang voor Lendelede. De gemeente koesterde dan ook de ambitie hier opnieuw een volwaardig, levendig en kwalitatief deel van het dorp te realiseren.

 • 04/12/2017

  De Steenakker heeft een belangrijke functie binnen het centrum van Wervik. De stad Wervik gaat samen met de intercommunale Leiedal op zoek naar een ontwerper voor de ontwikkeling en heraanleg van de omgeving Steenakker – Gasstraat, waarbij een doorsteek en een link worden voorzien met de site Sint-Pol.   Zo wil de stad de Steenakker een nieuwe identiteit geven in het sociaal gebeuren. 

  Interesse om mee te werken aan dit stadsproject? Lees verder

 • 12/10/2017

  Het jaarlijkse erfgoedcafé van huispartner zuidwest en intercommunale Leiedal wordt voor één keer een erfgoedfabriek. Op zaterdag 11 november laten we de Budafabriek bedrijvig gonzen met bewogen vertellers en een schat aan erfgoedprojecten en -verhalen van binnen en buiten de regio.

 • 07/06/2017

  Vzw Buda stimuleert verbindingen op het raakvlak tussen economie, kunst, onderzoek, onderwijs en actief burgerschap. Vertrekpunt is de overtuiging dat innovatie ontstaat uit open en vitale coalities tussen mensen uit verschillende disciplines en met verschillende achtergronden. Vzw Buda zet concrete cross-sectorale projecten op en deelt de resultaten via expo’s, debatten, workshops,…  met een zo breed mogelijk publiek.

 • 31/03/2017

  De zes bedrijven op de kmo-zone Doomanstraat in Aalbeke bundelen de krachten voor de inrichting van de bufferzone als groene overgang naar het achtergelegen landschap. Op zaterdag 1 april organiseerden ze een gezamenlijke boomplantactie.