Intercommunale Leiedal

Apps ontwikkelen met Open Data? Zo doe je het!

Datum
Comments

#Apps4Kortrijk – 30 januari 2014

Donderdagavond begon speels met een bijzondere editie van Budalibre, genaamd “schn-apps voor K”. Ondernemers, studenten en politici kwamen samen luisteren naar een uiteenzetting over gamification en sociale media door Priscilla Haring. Nadien werd er uitgebreid nagekaart in de Buda Fabriek over mogelijke slimme apps de leefbaarheid van Kortrijk als hippe, jonge en aantrekkelijke stad kunnen verhogen.

Hackathon

Vrijdagmorgen 9 uur luidde de start van een 24-uur durende hackathon. In het totaal gingen 23 ontwikkelaars, verdeeld over 10 teams aan de slag om tegen zaterdagochtend een mobiele applicatie te presenteren, gebaseerd op de open data die Kortrijk ter beschikking stelt.
Zondagochtend werden aan de jury, bestaande uit Laurent Hoornaert (Stad Kortrijk), Franky Devos (Budafabriek), Hans Verscheure (Stad Kortrijk) en Wouter Degadt (Leiedal) 10 originele concepten gepresenteerd.

UiT in Kortrijk

De winnaar, Appreciate, ging aan de haal met 300 euro waardebonnen van Stad Kortrijk. Volgens zaakvoerder Tim Leytens ging het echter voornamelijk om de naambekendheid die je door deelname aan dergelijke events  kan bereiken. De applicatie verenigt verschillende informatiebronnen als de iPoints databank, UiT in Vlaanderen en Foursquare. De applicatie laat je toe om eenvoudig events en winkels in Kortrijk op te zoeken en er vlot naar te navigeren via je smartphone.

Gamification

Er waren overigens geen verliezers in deze wedstrijd. De tweede prijs ging naar Kort-Om van Levi Van Zele en de derde prijs naar One Man Army van Frederik Duchi, lector aan Howest. Daarnaast kregen enkele studenten van Howest een bonusprijs voor de beste ‘gamification’. Het spelelement dat zij inbrachten in hun City Explorer applicatie getuigt van inzicht en originaliteit. Alle andere deelnemers konden genieten van 24 uur catering en gingen naar huis met een waardebon en een pak ervaring.

Meer info

Reacties