Intercommunale Leiedal

De Pluim al bijna uitverkocht voor einde uitrustingswerken

Datum

Precies een jaar geleden zetten de intercommunale Leiedal en het gemeentebestuur van Zwevegem het licht op groen voor de infrastructuurwerken op het nieuwe bedrijventerrein De Pluim. Een jaar later is het industrieterrein zo goed als uitverkocht: van de 20 hectare is nog amper 2,5 hectare beschikbaar. Tien ondernemers kozen er voor een nieuwe vestiging of uitbreiding en binnenkort starten de eerste bouwwerken.

Zuurstof om te ondernemen in Zwevegem

Het nieuwe bedrijventerrein De Pluim ligt langs de gewestweg N391, tussen de Luipaardstraat en de Harelbeekstraat. Het biedt ruimte voor een 15-tal grote bedrijven, een 15-tal kmo’s en ongeveer 6 woningen met een atelier.

De Pluim wordt in twee fases aangelegd. In de eerste fase creëren we ongeveer 20 hectare ruimte voor grote bedrijven (groter dan 5000 m²). Hoewel de uitrustingswerken nog niet af zijn, is van de 20 hectare nog maar een kleine 2,5 hectare beschikbaar.
Begin volgend jaar start een tweede fase, goed voor ongeveer 4,5 hectare aan ruimte voor kmo’s (kleiner dan 5000 m²) en woningen met een atelier (ca. 700 tot 1200 m²).

Leiedal staat borg voor duurzame bedrijventerreinen in een kwaliteitsvolle omkadering met veel aandacht voor beeldkwaliteit, een ecologische insteek en hoogstaand parkmanagement. De Pluim wordt ingericht naar het evenbeeld van Evolis: doordacht, met uitstraling en klaar voor een bedrijvige én leefbare toekomst.

Verkoop De Pluim neemt zwevende start

“Nog nooit was er zo veel onrust en ongeduld bij de ondernemers voor de start van een verkooppromotie, en op één na hebben ook alle kandidaten al in de eerste ronde daadwerkelijk aangekocht. Dat maakt de verkoop van deze site toch wel uniek,” aldus Cindy Deglorie, verkoopsverantwoordelijke bij Leiedal. Waarom de ondernemers stonden te trappelen, ligt aan een aantal factoren.

Ten eerste is het terrein heel strategisch gelegen, op amper anderhalve kilometer van de autosnelweg (E17 Kortrijk-Oost). Bovendien laten de voorschriften een brede waaier aan activiteiten toe. Productiebedrijven, logistieke bedrijven, groothandel… Ondernemers van diverse pluimage kunnen terecht op De Pluim. Als laatste factor, en zeker niet de minste, is De Pluim voorlopig ook het laatste beschikbare bedrijventerrein in onze regio voor ruimtevragen groter dan 5000 m². Daarna is het eventjes wachten op de ontwikkeling van een aantal nieuwe projecten, zoals de uitbreiding van Evolis en het project Blauwpoort in Waregem.

De Pluim: geen vedergewichten

We zijn er dan ook bijzonder trots op u vandaag tien ondernemers voor te kunnen stellen die resoluut voor De Pluim hebben kozen voor hun nieuwe vestiging of uitbreiding. Elk van hen zorgt ervoor dat ook De Pluim een toonbeeld wordt van ondernemerschap. Deze nieuwe bedrijven brengen op hun beurt een dynamiek teweeg waardoor de regio nog aantrekkelijker wordt om er te werken, te wonen en te (be)leven.