Intercommunale Leiedal

Erfgoedcafé: verhalen met mes en vork

Datum

Na het pop-upmuseum in 2015, het erfgoedkabinet in 2016 en de erfgoedfabriek in 2017, vindt het erfgoedcafé dit jaar plaats onder de vorm van een erfgoedbanket. 

Tijdens het erfgoedcafé kan je smullen van gerechtjes met een knipoog naar het verleden en kies je jouw favoriete erfgoedlezingen à la carte. Bij elk gerecht neem je plaats aan een andere tafel waar een boeiende verteller je - tijdens het eten - iets vertelt over inspirerend erfgoed van binnen of buiten de regio. Voor 8 euro bieden we je een aperitief, 3 erfgoedlezingen, 3 gangen (met water aan tafel) en een dessert aan. 

Met de nodige trots mogen we een (inter)nationaal pallet aan sprekers presenteren: onderzoekers, een voedselarcheoloog, een spreker die je vaak terughoort op Interne Keuken op Radio 1, een kunstenaar die zijn inspiratie vindt in vlassites zoals die van roterij Sabbe, een radiomaakster van de VPRO (BOB podcast), een toneelmaker, een museummedewerker die zich specialiseerde in de afloop van WOI in onze regio, enzovoort. 

Alle praktische info vind je hier. Reserveer je plaatsje, en kies bij welke spreker je aan tafel aanschuift.
Deze avond is er voor iedereen, ook voor je partner, buren, kennissen en vriendengroep, erfgoedadepten, culinaire meerwaardezoekers en nieuwsgierigen.