Intercommunale Leiedal

Evolis verwelkomt Trustteam

Datum

Op Evolis start het bedrijf Trustteam uit Marke binnenkort met de bouw van hun gloednieuw bedrijfscomplex. Trustteam is het derde bedrijf dat zich op het innovatief bedrijvenpark zal vestigen. Recent werd het toonaangevend ICT-bedrijf nog uitgeroepen tot snelst groeiende kleine onderneming van West-Vlaanderen.

Het gebouw zal opgetrokken worden in de schaduw van windturbine William en door haar ligging langs de E17 in belangrijke mate het gezicht bepalen van het bedrijvenpark.

Selectie Evolis

TrustteamDoor de recente grote groei was Trustteam genoodzaakt om hun gebouwen in Marke te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe vestiging. Bovendien moest deze locatie overeenstemmen met hun bedrijfsfilosofie: een creatieve en vlot bereikbare omgeving met een professionele uitstraling. Hun oog viel daarom op Evolis.

Het bedrijf Trustteam beantwoordt aan het bedrijfsprofiel dat Leiedal beoogt voor de invulling van Evolis: hoogwaardige bedrijven die toonaangevend zijn in hun sector en een internationale orientatie kennen. Trustteam is trendsettend in zijn sector en stelt een groot aantal hogeropgeleiden tewerk. Vooral dit laatste aspect is een belangrijke troef voor een regio die de braindrain wil afremmen.

Trustteam zal zich vestigen langs de E17 onder windturbine ‘William', de tweede op grondgebied Kortrijk. Het bedrijf koopt een perceel van circa 9.000 m². Hun bedrijfsgebouw zal naast kantoren ook een datacentrum en een opslag- en assemblageruimte huisvesten, voor o.a. servers en digitale kiosken.

Wie is Trustteam?

Wat ooit begon als een team van 4 medewerkers, is in een aantal jaren tijd uitgegroeid tot een heus team, 59 medewerkers in de vestiging in België en 9 in in de vestiging in Roemenië. In 2010 telde Trustteam 1.540 klanten. Hun troeven zijn gedegen vakmanschap, klantgerichtheid en gevoel voor kwaliteit. Het bedrijf richt zich als allround ICT-partner vooral op KMO's in Oost- en West-Vlaanderen. Trustteam speelt in op de vraag van klanten naar een volledige dienstverlening, 24 uur op 24.

Snelst groeiende kleine onderneming in West-Vlaanderen

De omzet van Trustteam vervijfvoudigde op vijf jaar tijd tot iets meer dan 10 miljoen euro in 2010. Het bedrijf vertwaalfvoudigde haast zijn brutomarge tot 3,55 miljoen euro, een gevolg van organische groei maar evenzeer door op drie jaar tijd vier sectorgenoten over te nemen.

Trustteam heeft alvast de ambitie één van de grotere ICT-dienstverleners van Oost- en West-Vlaanderen te worden. Stijn Vandeputte, CEO van Trustteam, beweert nog enkele overnames in petto te hebben, maar daar kunnen ze op vandaag nog niks over kwijt. De komende twee jaren verwachten ze nog een groei van 20 tot 30%.

Begin 2011 werd Trustteam door Trends Gazellen verkozen tot snelst groeiende kleine onderneming van West-Vlaanderen, een extra stimulans om zo verder te doen.

Derde bedrijf op Evolis

TrustteamTrustteam is het derde bedrijf dat zich op Evolis vestigt. Momenteel zijn ook onderhandelingen lopende met een vierde bedrijf. Wellicht worden deze eind september al afgerond. Het eerste bedrijf AVC opende op 10/10/10 haar deuren. Het tweede bedrijf Tonickx opent nu vrijdag aanstaande officieel haar deuren (persconferentie op 09/09 om 17u).

Andere projecten van Leiedal

Na een periode van stilte als gevolg van de wereldwijde financiële crisis, merkt Leiedal opnieuw een grotere belangstelling in verschillende van haar projecten. Recent werden immers percelen verkocht op het Beneluxpark in Kortrijk, De Blokken in Zwevegem en Gullegem-Moorsele in Wevelgem. Leiedal wil ook in de toekomst een ruim aanbod bedrijfsgronden kunnen aanbieden en investeerde daarom recent in de uitbreiding van Kortrijk-Noord, site ex-Bekaert Textiles in Waregem en site Nelca in Lendelede.

Meer informatie

De persmap kan hier gedownload worden: