Intercommunale Leiedal

Leiedal biedt ruimte om samen te bouwen in Heule

Datum

 

De intercommunale Leiedal biedt het samen bouwen alle kansen. Daarom reserveert Leiedal op haar woonproject ‘Wonen aan het park’ in de Peperstraat in Heule vijf percelen waarop gemeenschappelijk kan worden gebouwd.

Gezocht: vijf creatieve bouwheren

 In de Peperstraat komen zowat honderd nieuwe woongelegenheden en een gloednieuw park, vlak bij het bruisende centrum van Heule. Het project streeft naar architecturale kwaliteit, duurzaamheid, ecologie en mobiliteit. De vijf percelen waar samen kan worden gebouwd, zijn geschikt voor twee halfopen woningen met tussenin drie rijwoningen. De kavels liggen naast een nieuwe aan te leggen groenzone, in een autovrij deel van het project. Ze zijn gemiddeld 250 m² groot en zijn volledig bouwrijp en uitgerust. De prijzen schommelen tussen de 45.000 en 63.000 euro. In de toekomst voorziet Leiedal ook kavels voor samenbouwen op de woonzone Losschaert in Zwevegem.

 

Realiseer samen je duurzame woondroom op maat

 Samen bouwen is anders dan cohousing.Het is geen vijf-onder-één-dak. Jij bepaalt zelf hoe je straks woont. Je koopt elk je eigen bouwkavel, maar je bouwt wel in groep. Samen met je toekomstige buren kies je één architect en één aannemer. Die bouwen dan jouw huis op jouw maat en naar jouw wensen. Door de werken samen uit te besteden, spaar je flink wat kosten uit. Voor hetzelfde geld krijg je dus veel meer kwaliteit en kun je duurzaam bouwen. Naast de financiële en duurzame meerwaarde heeft samen bouwen ook andere voordelen: je leert je buren al vroeg kennen en je kunt de bouwknopen zoals geluidsisolatie, dakaansluitingen en tuinafsluitingen geïntegreerd oplossen. Je kunt ook al in een vroeg stadium afspraken maken rond collectief regenwater, collectief internet, collectieve verwarming, autodelen…

 

Wie kan samen bouwen?

 Samen bouwen in de Peperstraat is voor jong en oud, voor grote en kleine gezinnen, voor de groeiende groep van mensen die de schaalvoordelen van gemeenschappelijk bouwen inzien, maar toch zelf de regie in handen willen houden. Voor senioren en mensen met een beperking of andere zorgbehoevenden is de Peperstraat dan weer de uitgelezen omgeving dankzij het lokale dienstencentrum aan de overkant. Ook een zorgwoning is mogelijk, voor een inwonende ouder, gehandicapte broer of zus…

 

Architectenpool

 Leiedal helpt je bovendien de juiste architect te vinden. De intercommunale heeft tien architecten geselecteerd met het oog op kwaliteit, duurzaamheid, betaalbaarheid, ervaring, relatie met de bouwheer… Een voor een betrouwbare partners op wie u samen kunt bouwen.

 

Meer informatie

 Voel jij er wel iets voor om samen duurzaam te bouwen? Heb je zin om deel uit te maken van een uniek samenbouwproject in Heule? Heb je al een groep geïnteresseerden of ben je nog op zoek naar je nieuwe buren? Klik voor meer informatie op https://www.leiedal.be/peperstraat-heule of aarzel niet om contact op te nemen met Petra.decant@leiedal.be of bel 056 24 16 16.