Intercommunale Leiedal

Leven met een beperking op Struikelblok 2013 - 16 tot 27 sept. Katho

Datum
Comments

Hoe is het om door het leven te gaan als gevolg van een beperking of door oud te worden? En welke technologie bestaat er om de vele kleine dagelijkse problemen op te lossen?

Dit alles kan je ervaren van 16 tot en met 27 september op 'Struikelblok' in de Katho Kortrijk. Dit tweejaarlijks evenement wordt georganiseerd door Mentor vzw, Leiedal en de stad en het OCMW Kortrijk.

Voor wie?

Zowel leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs, docenten, mensen met een handicap of familie of vrienden als professionelen, lokale besturen en bedrijven actief in de sector zijn welkom.

Programma en info

Struikelblok vindt plaats van 16 tot 27 september tussen 10 en 16 uur in ’t Forum in de Katho Kortrijk (Vives Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk).

Verneem alles over het inleefparcours,  de demosessies, de e-govacademy voor bedrijven en andere randactiviteiten in de infobrochure.

http://www.mentorvzw.be/struikelblok

Inschrijven

Inschrijven is noodzakelijk: Mentor vzw, Wandelweg 11a,  8500 Kortrijk

info@mentorvzw.be

Initiatiefnemers

Struikelblok wordt georganiseerd in het kader van het Interreg IVB Noordzeeproject iAge. Dit project wil de dienstverlening aan hulpbehoevenden en oudere mensen verbeteren.

Dit gebeurt onder meer door het stimuleren van sociale e-inclusie, actieve participatie aan de arbeidsmarkt en inzet van ICT bij het uitwerken van diensten en voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking.

Het partnerschap bestaat uit overheden, vormings- en onderzoeksinstituten en gespecialiseerde bedrijven uit Noorwegen, UK, Denemarken, Duitsland, Nederland en Vlaanderen. Leiedal en vzw Mentor nemen deel namens de regio.

 

 

Reacties