Intercommunale Leiedal

Mobiliteitsmarkt op Kortrijk-Noord op 27 november 2018

Datum

Hoe verplaatsen de werknemers van de vele bedrijven op Kortrijk-Noord zich naar het werk? Staan ze dagelijks met hun wagen in de file? Maken ze gebruik van het openbaar vervoer of carpoolen ze? Of komen ze per fiets? Samen met de parkmanager van Kortrijk-Noord en een aantal andere trekkers geloven we dat we ons “samen slimmer naar het werk” (SSNHW) kunnen begeven. Daarom organiseren we samen een mobiliteitsmarkt voor werkgevers en mobiliteitsverantwoordelijken op dinsdag 27 november 2018 om 17 uur in WAAK. Wat staat er op het programma:

3 korte toelichtingen:

  1. Geoloket Samen Slimmer Naar Het Werk als tool voor eerstelijnsadvies
  2. Mobiscan Provincie West-Vlaanderen als advies op maat van uw bedrijf
  3. 50 ways to leave your car: auteur Luc Vanheerentals over de evolutie van ons verplaatsingsgedrag

Een aantal rake pitches van aanbieders van mobiliteitsalternatieven die omwille van verschillende redenen interessant zijn voor bedrijven: praktisch, ecologisch, fiscaal en economisch.

Tot slot lichten verschillende bedrijven en organisaties hun initiatieven toe op een informele mobiliteitsmarkt en voorzien we een grote kaart van Kortrijk-Noord om samen te bekijken waar we samen acties kunnen ondernemen op korte en middellange termijn. Ook zijn tal van boeiende fietsmogelijkheden en lichtende voorbeelden uit de praktijk uit te proberen en te aanschouwen.

Voor deze mobiliteitsmarkt slaan de partners van het project Samen Slimmer Naar Het Werk (Intercommunale Leiedal, Voka West-Vlaanderen, de stad Kortrijk en de gemeente Kuurne), ROSE (Regionaal Overleg Sociale Economie) en het parkmanagement van Kortrijk-Noord de handen in elkaar.

Meer informatie? 

Herman Wenes
parkmanager Kortrijk-Noord
parkmanager@kortrijk-noord.be