Intercommunale Leiedal

Open Werf Nieuw Nelca - 8/09/2018

Datum

In 2011 kocht intercommunale Leiedal, op vraag van de gemeente Lendelede, de oude site Nelca. Het 10 hectare grote terrein was vroeger eigendom van de textielgroep Dejaeghere. Het bedrijf ging in 2007 in faling en sindsdien verkommerde deze uitgestrekte site helemaal. Het werd een doorn in het oog van vele dorpelingen. Deze site is, alleen al door haar centrale ligging langs de invalsweg, van strategisch belang voor Lendelede. De gemeente koesterde dan ook de ambitie hier opnieuw een volwaardig, levendig en kwalitatief deel van het dorp te realiseren.

Aan de herontwikkeling gingen de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Stationsstraat', grondig onderzoek, meerdere bevolkingsmomenten en weluitgekiende afbraak- en saneringswerken vooraf. Eind vorig jaar startten de eigenlijke infrastructuurwerken voor de heraanleg. Minder dan een jaar later is de finish eindelijk in zicht en is het nieuwe Nelca klaar om een 30-tal ondernemers een nieuwe uitvalsbasis te geven, verdeeld over bedrijfspercelen en bedrijfsunits in bedrijfsverzamelgebouwen.

Leiedal en de gemeente Lendelede staken gezamenlijk de schouders onders dit intense reconversieproject, met succes.

Op zaterdag 8 september kunnen geïnteresseerden alvast een eerste blik werpen op Nieuw Nelca. Tijdens de Open Werf verwelkomen onze projectmedewerkers u graag tussen 14 uur en 17 uur op de site voor een geleide wandeling

Uitnodiging Open Werf Nelca

Meer projectinfo