Intercommunale Leiedal

Projectoproep voor creatievelingen en start-ups

Datum

Particulieren, start-ups, kleine en middelgrote groeiende ondernemingen: wil je artistieke, technologische of economische projecten te ontwikkelen, die gelinkt zijn aan creatieve culturele industrieën? Dan is deze projectoproep iets voor jou! Het grensoverschrijdend netwerk (Wallonië, Frankrijk-Vlaanderen) Cross Border Living Labs lanceert een projectoproep rond de thema’s transmedia, educatie, ecologie/ecosystemen, podiumkunsten, mobiel toerisme en E-commerce.

Welke ondersteuning kan je krijgen via Cross Border Living Labs (C2L3Play)

  • De expertise van de partners wordt ter beschikking gesteld: wij denken samen met jou na over technische oplossingen voor je business en/of artistieke projecten/ideeën.
  • De toegang tot specialisten, zelfs van buiten het programma van de partners via de mogelijkheid om -indien nodig- één of meerdere deskundige(n) erbij te betrekken.
  • De infrastructuur van de partners wordt ter beschikking gesteld: wil je gratis toegang tot bepaalde technische installaties (opnames bewegingsbeelden, systemen van VR, FABLAB, etc.) en artistieke werkplekken die normaal heel veel geld kosten? Het behoort tot de mogelijkheden!
  • De visibiliteit voor jou en je project via de communicatie die zal gevoerd worden door de partners en dit onder diverse vormen (persconferentie, mailings,evenementen, etc.)
  • Een dynamiek voor je project door de deelname aan «Flash Workouts», waarbij jij en je medewerkers intens gaan samenwerken om de ontwikkeling van je project te versnellen.
  • ​De prototyping van je project tot een toonbaar product voor je doelgroep of voor mogelijke investeerders.

​Je project/idee schrijft zich in de culturele en creatieve industrie in? Ben je gemotiveerd? Wenst je grensoverschrijdend samen te werken? Dan kom je zeker in aanmerking voor de begeleiding binnen C2L3Play!

Hoe stel je je kandidaat?

  1. Dien je aanvraag online in via het formulier op crossborderlivinglabs.eu

  2. In een tijdspanne van 2 weken na je kandidaatstelling zullen we je informeren over de aanvaarding van je project binnen het vooropgestelde programma Cross Border Living Labs.

  3. Indien je project geselecteerd is, zal je uitgenodigd worden om ons te ontmoeten, om je noden meer in detail te bestuderen en om de periode en de modaliteiten van de begeleiding vast te leggen.

​Wie zijn wij ?

Het programma Cross Border Living Labs (INTERREG C2L3PLAY) is samengesteld uit de 17 partners die actief zijn in diverse domeinen zoals technologische research, het vernetwerken tot waardevolle economische activiteiten of de promotie van kunst, design en cultuur. De partners van het programma Cross Border Living Labs zijn actief in de 3 belanghebbende regios: Hauts de France, Wallonië en Vlaanderen.