Intercommunale Leiedal

Zerkzoeker zoekt het verder

Datum

Leiedal ontwikkelde een toepassing waarmee je het graf van een dierbare overledene kunt opzoeken met je smartphone, tablet of computer: de Zerkzoeker. De toepassing bestond al in Wevelgem en Avelgem. Nu wordt de zoekmachine ook in Deerlijk, Waregem en Harelbeke gelanceerd.

Boeken dicht

Het doek valt over de dikke boeken waarin je moest bladeren om een dierbare overledene terug te vinden. De lijsten hoeven ook niet telkens meer handmatig te worden herwerkt. Dankzij Zerkzoeker is het boeken dicht. Met de handige toepassing heb je het graf van een overledene zo gevonden met je smartphone, tablet of pc. Voer de naam in of het jaar van overlijden en je ziet in één klik waar je de laatste rustplaats kunt vinden. Je kunt het graf ook aanklikken op de kaart. Gebruiksvriendelijk en wel zo snel.

Digitaal ruimer verhaal

De toepassing bestond al enige tijd in Wevelgem en Avelgem. Aan de vooravond van Allerheiligen en Allerzielen wordt ze nu ook in Deerlijk, Waregem en Harelbeke aangeboden. Per gemeente kun je een naam of jaar invoeren, of meteen doorklikken naar de verschillende begraafplaatsen.

Zerkzoeker is een nieuwe stap in de digitale dienstverlening van steden en gemeenten. Ook voor begrafenisondernemers en gemeentemedewerkers biedt de zoekmachine tal van voordelen. Door de applicatie kan er bijvoorbeeld vlotter iemand aan de lijsten worden toegevoegd. De intercommunale Leiedal heeft de toepassing ontwikkeld en de data worden door de gemeente beheerd. Dagelijks wordt een extract uit de gemeentelijke databank naar Leiedal gestuurd zodat de app steeds up-to-date is.

Waar vind ik de Zerkzoeker?

De Zerkzoeker kun je hieronder per gemeente raadplegen. Je vindt het zoekloket ook terug op de gemeentelijke websites.

Wevelgem

Avelgem

Deerlijk

Harelbeke

Waregem

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Inge.Wydhooge@leiedal.be of Wouter.Degadt@leiedal.be of bel 056 24 16 16.