Ontharde regio, aantrekkelijke regio

In oktober 2017 startte Intercommunale Leiedal het strategische project ZeroRegio op, met een klimaatneutraal Zuid-West-Vlaanderen tegen 2050 als belangrijkste doelstelling. Zo willen heel wat steden en gemeenten uit de regio sterker inzetten op ontharden en vergroenen, maar ook jij, de burger, kan je steentje bijdragen.

Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem gaven hun inwoners de kans om mee te schrijven aan dit grote klimaatverhaal. 

Participatief traject afgelopen: deadline verstreken en inzendingen afgesloten

Tot en met zondag 24 mei 2020 kreeg je als inwoner van een van de 12 bovenvermelde steden en gemeenten de kans om enerzijds je eigen voortuin, anderzijds een stukje publieke ruimte (een plein, straathoek, braakliggende gronden ...) in te dienen als mogelijk onthardings- of vergroeningsproject. 

Uit alle inzendingen selecteren we in de tweede helft van juni een 20-tal projecten, die we vanuit het project ZeroRegio belonen met een waardebon voor duurzaam, klimaatadaptief en streekeigen plantgoed. Bovendien geven we alle locaties door aan de steden en gemeenten. Toch is deze oefening enkel informatief en indicatief. De stad of gemeente is met andere woorden niet verplicht om met de input verder aan de slag te gaan, maar het kan uiteraard wel voor nieuwe inzichten zorgen. 

logostrip strategisch project zeroregio