PPS Rijselsestraat-Graanmarkt (Centrum Kortrijk) | Oproep publiek-private samenwerking

projectgebied rijselsestraat-graanmarkt

Een multifunctionele binnenstedelijke ontwikkeling

Voor de realisatie van dit multifunctioneel binnenstedelijk project, van ca. 3000m² terreinoppervlakte, in hartje Kortrijk lanceert Leiedal een oproep aan private partners. Met dit strategische project wil Leiedal inzetten op kernversterking en de verweving van wonen, werk en recreatie. Zo wil Leiedal het aanbod aan ruimte om te ondernemen in de binnenstad kwalitatief uitbreiden. 

De projectzone van circa 3000 m² bestaat uit een aantal belendende panden, gelegen langs de Rijselsestraat, de Jan Persynstraat en de Graanmarkt, vlakbij de Grote Markt. Binnen dit gebied situeren zich enkele bijzondere panden: het voormalige Textielhuis, de rococo-tuinvleugel van het achterliggende Hôtel aux Armes de France (foto) met bijhorende tuin, het hoekpand (K-orner), de Persijnstraat nr. 1, 5,7 en 9 en de Graanmarkt 26 en 28.

Kortrijk - oud koetshuis - rijselsestraat-graanmarkt

Oproep tot publiek-private samenwerking

Voor de realisatie van dit multifunctionele binnenstedelijke project in het centrum van Kortrijk wil Leiedal samenwerken met een private partner. Om de geschikte private partner te vinden, lanceert de intercommunale vandaag een oproep in twee fases.

In de eerste fase selecteert Leiedal maximaal drie deelnemers die worden uitgenodigd om een offerte in te dienen. In de tweede fase beoordeelt een jury de offertes en worden één of meerdere voorkeurinschrijver(s) aangeduid, met wie verder wordt onderhandeld. Finaal gunt Leiedal de opdracht aan een private partner op basis van een Best And Final Offer. De samenwerking neemt de vorm aan van een contractuele publiek-private samenwerkingsovereenkomst(PPS). 

Interesse? 

Vul hierna je gegevens in en ontvang aansluitend de link naar het integrale opdrachtdocument. 

PPS-oproep Kortrijk Rijselsestraat-Graanmarkt