Intercommunale Leiedal

Grensoverschrijdende mobiliteitsprojectenVan  2004 tot 2008 participeerde Leiedal, samen met de Provincie West-Vlaanderen en de zes subpartners Menen, Wevelgem, Kortrijk, Harelbeke, Waregem en de NMBS, in de twee Interreg-IIIB-projecten ‘HST4I' en ‘HSTConnect'. Gedurende vier jaar werd fors geïnvesteerd in vijf stationsomgevingen in de regio Kortrijk en werd studiewerk verricht over de impact van HST op Zuid-West-Vlaanderen.

Materiële investeringen

De optimalisering van de stationsomgevingen op de feederlijn naar het HST-station in Lille vormde de grootste uitdaging van de voorbije jaren. Dankzij Europese cofinanciering werden de stationsomgevingen van Harelbeke, Wevelgem, Waregem en Menen getransformeerd tot attractieve polen die inspelen op de actuele noden van pendelaars.

Studies

3.5.2. (studie HST).jpgNaast materiële investeringen, werden binnen HSTConnect en HST4i de nodige budgetten voorzien voor de opmaak van studies. Leiedal heeft de voorbije jaren, samen met de NMBS en gespecialiseerde studiebureaus en experten, twee studies geïnitieerd in het kader van HST4integration: een socio-economische studie ‘HST & economische strategieën voor de Kortrijkse regio' en een mobiliteitsstudie ‘Positie van de Kortrijkse regio in het HST-netwerk'.

 

 

 

Download de studies hier:

20080318 - Cahier 2 HST 4i Mobiliteitsstudie.pdf

20080425 - Cahier 3 HST 4i Economische strategieën.pdf