Intercommunale Leiedal

Transfo Zwevegem

In 2002 startte Leiedal op vraag van de gemeente Zwevegem de projectregie voor de reconversie van de voormalige electriciteitscentrale. Het project Transfo behelst een complexe reconversie van de beschermde elektriciteitscentrale naar een multifunctionele site waar avontuur, business en cultuur de belangrijkste nieuwe pijlers vormen.

transfo.PNG

Masterplan

Het masterplan, dat in 2006 opgeleverd werd, bevatte een realistische ontwikkeling van de ganse site tot een plaats voor het organiseren van evenementen, seminaries, recepties, ... een plaats voor sport, recreatie en avontuur, een plek voor kunst en cultuur in een monumentaal kader en een plek voor kwalitatief wonen aan het park. Dit alles wordt in een kwalitatieve groene omgeving gerealiseerd met een vlotte bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers.

Fuifzaal

Ondertussen werd al heel wat gerealiseerd op de site: restauratiewerken werden verwezenlijkt, de fuifzaal is afgewerkt en opengesteld en er werd verder onderzoek verricht naar de ontwikkeling van een woongebied

Actuele informatie

www.zwevegem.be/transfo/