Intercommunale Leiedal

#stoelfie wedstrijd

WINNAARS #STOELFIE WEDSTRIJD BEKEND

Winnaar in de categorie Sit and Smile is Ludovic Declerck uit Menen

Winnaar in de categorie Sit and Share is Jasmijn Van Hoof uit Gent

Winnaar in de categorie Sit and Play is Hilde Vandenbulcke uit Kortrijk

Hieronder vind je de stoelfie van de prijsuitreiking.

 

PERSTEKST:

Leiedal beloont drie meest originele stoelfies uit 300 inzendingen

Intercommunale Leiedal beloonde de winnaars van de stoelfiewedstrijd met een picknickmand met streekproducten, een tocht op de Leie met watertaxi Blue Velvet en een overnachting in boothotel Ahoi. Heel veel mensen uit zowel de regio als ver daarbuiten namen afgelopen zomer een stoelfie langs de Leie, ongeveer 300 onder hen deelden hun foto’s ook effectief met de hashtag stoelfie via sociale media.

De term stoelfie is deze zomer een begrip geworden. De stad Kortrijk, intercommunale Leiedal en Designregio Kortrijk plaatsten in het kader van De Grote Verleieding een 40-tal hoge reddersstoelen langs de Leie tussen Wielsbeke en Komen-Waasten. Het bleken ideale uitkijkposten om te ervaren hoe de Leie markante plaatsen beinvloedt in het verleden, heden en toekomst.

Intercommunale Leiedal daagde iedereen tussen 1 juli en 14 september uit om een selfie te nemen op de stoelen en die te delen via sociale media. Heel veel mensen namen spontaan stoelfies, uit de ongeveer 300 effectieve inzendingen koos de jury de drie meest originele. Jasmijn Van Hoof uit Gent, Hilde Vandenbulcke uit Kortrijk en Ludovic Declerck uit Menen kregen hun prijs overhandigd door Koen Byttebier, voorzitter van intercommunale Leiedal.

De stoelen vormen het regionaal verlengstuk van de tentoonstelling Metamorfosen die nog tot 29 november loopt in museum Texture. Deze tentoonstelling neemt je mee langs een stroom van verhalen en beelden over de Leie, van scheepvaart en stadsontwikkeling tot Leieprinsessen. De metamorfosen vind je niet alleen op het terrein terug. Op de Leieparkkaart van Leiedal (www.leiedal.be/leiepark) kan je ook digitaal de ontwikkeling van het Leielandschap volgen in woord én beeld. De Leieparkkaart ontsluit op een gebruiksvriendelijke manier een overzicht van alle recente en op til staande projecten langs de rivier.

 

SIT AND SMILE SIT AND SHARE SIT AND PLAY

neem een grappige, blije, ontroerende … selfie op de stoel

neem een selfie van zoveel mogelijk vrienden aan of rond de stoel

neem een selfie van een originele activiteit aan of rond de stoel

     
  •  Post en deel de selfie(s) met hashtag #stoelfie op sociale media tussen 1 juli en 14 september 2015!

Wat kan ik winnen?

Afhankelijk van de inhoud van de stoelfie, maak je kans op drie verleiedelijke prijzen. In september selecteert Leiedal telkens één winnaar voor elk van de categorieën.

  • SIT AND SMILE: gratis overnachting voor 2 personen in Barbootel Ahoi in Kortrijk

  • SIT AND SHARE: gratis boottocht voor 6 personen met de watertaxi Bleu Velvet

  • SIT AND PLAY: picknickmand met lekkere streekproducten

Een selfie is een gefotografeerd zelfportret, doorgaans gemaakt met een smartphone. Om kans te maken op één van bovenstaande prijzen, moet duidelijk zijn dat de perso(o)n(en) die plaatsneemt op of rond de stoel, ook effectief de foto genomen heeft.

Metamorfosen XL

De Grote Verleieding staat synoniem voor vier maanden lang feest, muziek, sport, expo's en picknicks op en rond de Leie, niet alleen in de stad Kortrijk maar ook in de ruime regio. In het museum 'Texture' kan je de tentoonstelling 'Metamorfosen' bezoeken. De tentoonstelling neemt je mee langs een stroom van verhalen en beelden over de Leie, van scheepvaart en stadsontwikkeling tot Leieprinsessen. Ook buiten de muren van het museum kan je kennismaken met de impact die de 'golden river' in het verleden, het heden en de toekomst heeft op onze regio.

40 reddersstoelen langs de Leie markeren bijzondere locaties tussen Komen-Waasten en Wielsbeke in het kader van Metamorfosen XL. De hele zomer is iedereen welkom om er even uit te blazen, te genieten van het landschap en de Leie haar verhaal te laten vertellen. Metamorfosen XL is een realisatie van de stad Kortrijk, Designregio Kortrijk en intercommunale Leiedal.

Leieparkkaart en Value+

De metamorfosen vind je niet alleen op het terrein terug. Ook digitaal kan je de ontwikkeling van het Leielandschap volgen in woord én beeld. De Leieparkkaart (www.leiedal.be/leiepark) toont je een overzicht van alle recente en op til staande projecten langs de rivier, gerealiseerd door zowel publieke als private initiatiefnemers.

De Leieparkkaart ontsluit de lange lijst van initiatieven op een gebruiksvriendelijke manier en draagt bij aan een geïntegreerde en kwaliteitsvolle ontwikkeling van de streek. De Leieparkkaart is ontwikkeld in het kader van het Europese project Value+.

 Volg alle #stoelfies op het tagboard en op de Leieparkkaart