Intercommunale Leiedal

Groepsaankoop zonnepanelen

De groepsaankoop kan je zonder veel zorgen en rompslomp een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem aankopen tegen een scherpe prijs, inclusief plaatsing en elektrische keuring. De groepsaankoop staat open voor burgers, maar ook voor KMO's en verenigingen van mede-eigenaars.

Inschrijven voor de groepsaankoop kan van 1 september tot en met 4 oktober 2016. Dan volgt een veiling waarbij gekwalificeerde zonnepanelen-leveranciers hun beste bod uitbrengen. Op 24 oktober 2016 ontvang je dan van de geselecteerde leverancier een persoonlijk voorstel. Nadien beslis je zelf of je hier al dan niet op ingaat. Het zonnepanelensysteem wordt sowieso geïnstalleerd voor eind mei 2017.

Meer informatie over hoe de groepsaankoop precies werkt, het rendement, de actie en het aanbod vind je op www.wijkiezen.be.

Acht steden en gemeenten nemen deel

Het Autonoom Gemeentebedrijf Energiebesparing Oostende (EOS) organiseert de groepsaankoop zonnepanelen voor burgers. Om meer volume en bijgevolg goedkopere prijzen te genereren, stelt EOS de samenaankoop open voor alle West-Vlaamse gemeenten. Acht steden en gemeenten uit onze regio (Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Wervik en Wevelgem) beslisten om deel te nemen. iChoosr, een onafhankelijke groepsaankooporganisator, staat in voor de kwaliteit van de deelnemende leveranciers en producenten.

Omdat deze actie bijdraagt aan de klimaatneutrale regio en de realisatie van het Burgemeestersconvenant, ondersteunt Leiedal de bekendmaking van de groepsaankoop in de regio met filmmateriaal en persaandacht.

Bekijk hier getuigenissen van mensen die zonnepanelen aangekocht hebben: https://www.youtube.com/watch?v=daJ_a_zFko8; https://www.youtube.com/watch?v=iLIEsqC8mHs; https://www.youtube.com/watch?v=6MN7Xcd7pvw; https://youtu.be/WwGVQ171Pq0 

507 installaties zonnepanelen in regio

Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Wervik en Wevelgem ondersteunden de groepsaankoop ook bij de vorige editie. Dit leidde tot 507 installaties zonnepanelen in de regio.

Inschrijven

Inschrijven voor de groepsaankoop kan op www.wijkiezen.be of via het telefoonnummer 0800 26 829. De deelnemende steden en gemeenten helpen ook graag bij vragen.

Info

Dominiek Vandewiele (dominiek.vandewiele@leiedal.be; 056 24 16 16)

Download de brochure