De Samenkomst

Kortrijk - Leiedal - De Samenkomst 2019

Intercommunale Leiedal, Logo Leieland, W13 en zuidwest nodigen je van harte uit op onze treffende eindejaarsklassieker, De Samenkomst, op dinsdag 13 december 2022 in het Gemeentepunt in Zwevegem

Zoals steeds stel je zelf je programma samen: maak een keuze uit 2x2 boeiende infosessies. Wij voorzien nadien voldoende beweegruimte om samen te klinken. Mis De Samenkomst niet en schrijf je nu alvast in. 

Programma

  • 18u00: onthaal
  • 18u30: verwelkoming door voorzitter Wout Maddens
  • 18u35: plenair openingsgesprek
  • 19u00: sessiereeks 1
  • 19u35: sessiereeks 2
  • 20u10: receptie en netwerkmoment

Sessies

Sessiereeks 1

Boren in de grond om fossielvrij te worden: Wevelgem doet het - Leiedal

Het gemeentebestuur van Wevelgem en intercommunale Leiedal gaan resoluut voor een warmtenet en ontharding op de campus in het centrum. Ook andere lokale besturen delven naar warmte. Hoe zet je als lokaal bestuur en partners grote stappen richting fossielvrij verwarmen en koelen enerzijds en maximale waterinfiltratie anderzijds?

Gezondheid werkt, zet duurzaam in op het welbevinden van medewerkers - Logo Leieland

Aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers is een must. Inzetten op psychosociaal welzijn of ergonomie betekent een win-win voor iedereen: werknemers voelen zich beter, de werksfeer gaat erop vooruit en het absenteïsme neemt af. Logo Leieland begeleidde met TeleWel 7 lokale besturen en tal van kmo’s. Welk vervolg krijgt dit voor zowel de organisaties als de werknemers? 
 

Sessiereeks 2

De bouwshift in de praktijk, richting ruimteneutraliteit - Leiedal

De ambitie van de regio is ruimteneutraliteit tegen 2040. Hoe vertaal je de kernversterking en versterking van het stedelijk netwerk? Welke stappen worden daartoe gezet door het operationaliseren van de bouwshift? In deze sessie presenteren we je samen met enkele lokale besturen vooral enkele heel concrete projecten uit de regio die de bouwshift tastbaar maken.

Konekti verbindt en geeft de regie in handen van gezinnen - W13

Sinds oktober 2018 slaan zowat 70 organisaties, gerelateerd aan jeugdhulp, de handen in elkaar binnen Konekti rond 1Gezin1Plan. Het doel: zorgen dat kinderen, jongeren en gezinnen in een kwetsbare situatie op tijd hulp krijgen. Waar staan we vandaag? Neem deel aan een inspirerend en interactief debat met ballen. 

Receptie en netwerkmoment

De hele avond lang kun je proeven van begeesterende projecten zoals De Stapel, Bakens van Bomen en parochiekerken. Of maak kennis met de duurzame mobiliteit van de toekomst en denk / mijmer mee over 50 jaar E17. 

Ik schrijf me in!

Sessie 1
Sessie 2
Receptie en netwerkmoment