Welkom op de 'werken bij Leiedal' pagina

Leiedal is de interlokale vereniging voor streekontwikkeling in Zuid-West-Vlaanderen die een regio van dertien steden en gemeenten dynamisch en duurzaam helpt uitbouwen tot een aantrekkelijke streek om te ondernemen, te werken, te wonen en te beleven. We doen dit vanuit een professionele dienstverlening aan de gemeenten, een publieke projectontwikkeling met maatschappelijke meerwaarde en een streekontwikkeling die een antwoord weet te bieden op tal van maatschappelijke verschuivingen, territoriale transities en technologische en digitale (r)evoluties.

Vanuit een collegiale, professionele, mensgerichte en kwaliteitsbewuste werkomgeving, creatief en innoverend werken aan een duurzame toekomst en maatschappelijke meerwaarde voor de regio.

Je komt terecht in een unieke, uitdagende en dynamische werkomgeving met enthousiaste collega's, een doorgedreven opleiding en permanente bijscholingsmogelijkheden. Tegelijk streven we naar de ideale work-life balance. Bij Leiedal maak je deel uit van een grote, maar hechte groep. Een 'werkgroep ontspanning personeel' of WOP zorgt ieder jaar voor tal van leuke groepsactiviteiten en extra's. 

 

quote filip vanhaeverbeke

Contrei: samenwerken aan een regio in transitie

De “Ruimtelijke visie voor regio van Leie en Schelde”, later vertaald naar een ruimer publiek onder de noemer “Contrei, samenwerken aan een regio in transitie”, is een tastbaar resultaat van de interbestuurlijke regiowerking in Zuid-West-Vlaanderen. Vanuit dit proces is bij de Vlaamse en lokale partners de behoefte ontstaan om op een meer structurele en geïntegreerde manier samen te werken in de regio, om de ambities van en voor deze regio ook daadwerkelijk samen uit te voeren.

De Vlaamse Regering, de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen en de raad van bestuur van intercommunale Leiedal formaliseerden deze samenwerking in 2019 met de “Interbestuurlijke samenwerkingsovereenkomst over de gezamenlijke en geïntegreerde realisatie van regionale acties in Zuid-West-Vlaanderen”.  De samenwerkingsovereenkomst heeft een vierledige doelstelling en legt volgende afspraken vast:

  • De Ruimtelijke visie voor regio van Leie en Schelde vormt het verbindend en verbeeldend kader voor de verdere samenwerking.
  • Aan de hand van een realisatiegerichte aanpak wordt geïntegreerd en gezamenlijk uitvoering gegeven aan regionale acties.
  • De werking van het interbestuurlijk overleg Zuid-West-Vlaanderen wordt bestendigd en verder uitgebouwd.
  • Het ruimtebeslag, infrastructuur en vervoer in de regio wordt periodiek gemonitord en geëvalueerd.

 

Bekijk onze lopende vacatures

Ben je benieuwd of wil je meer informatie? Contacteer HR-manager Carmen Van Der Borght via carmen.vanderborght@leiedal.be.

Carmen Van der Borght

Carmen Van der Borght
HR-manager