Schoolvoorbeeld van reconversie

In 2019 rinkelde de bel voor het laatst in de jongensschool van Geluwe. Veel Geluwnaren hebben een emotionele band met de oude school. Logisch dat de herontwikkeling ervan hen dan ook enigszins zorgen baart. Dat is Wervik niet ontgaan, en daarom heeft de stad ervoor gekozen om samen te werken met intercommunale Leiedal. Die heeft de nodige ervaring om inwoners nauw betrokken te houden bij de toekomstplannen van de school. 

De stad en Leiedal kiezen in de eerste plaats voor een project van ‘samen bouwen’. Dat betekent dat een groep gezinnen van de jongensschool een besloten woonerf maakt, samen met de stad en de intercommunale. De school wordt dan opgesplitst in wooneenheden met, waar dat kan, collectieve faciliteiten zoals parkeerplaatsen, een fietsenstalling, tuinberging etc. Alles bij mekaar een heleboel banken vooruit.

Infomoment 17 december

Vele Geluwenaren zien zichzelf ongetwijfeld al wonen in dit stukje Geluwse geschiedenis. Om een antwoord te krijgen op de vraag of ze ook graag meestappen in dit mooie project, organiseerde Leiedal op zaterdag 17 december 2022 een eerste infomoment. Heb je zelf goeie voorstellen of ideeën? Heb je vragen over hoe het allemaal in zijn werk zal gaan? Of ben je gewoon benieuwd naar de eerste toekomstplannen? Dat was het soort vragen dat de revue passeerde. Ruim 80 enthousiaste omwonenden trokken mee op rondleiding en wipten binnen in de oude klaslokalen voor een drankje, beelden uit de oude doos (*) en meer informatie over het project. 
 

(*) Heb je zelf oude en minder oude (klas)foto’s van het leven op de jongensschool? Scan ze in of neem een foto en stuur ze op via de link.

foto infomoment jongensschool geluwe
afbeelding infomoment

pasfoto stijn vannieuwenborg leiedal

Stijn Vannieuwenborg
projectmanager strategische & reconversieprojecten