Schoolvoorbeeld van reconversie

In 2019 rinkelde de bel voor het laatst in de jongensschool van Geluwe. Veel Geluwnaren hebben een emotionele band met de oude school. Logisch dat de herontwikkeling ervan hen dan ook enigszins zorgen baart. Dat is Wervik niet ontgaan, en daarom heeft de stad ervoor gekozen om samen te werken met intercommunale Leiedal. Die heeft de nodige ervaring om inwoners nauw betrokken te houden bij de toekomstplannen van de school. 

De stad en Leiedal kiezen in de eerste plaats voor een project van ‘samen bouwen’. Dat betekent dat een groep gezinnen van de jongensschool een besloten woonerf maakt, samen met de stad en de intercommunale. De school wordt dan opgesplitst in wooneenheden met, waar dat kan, collectieve faciliteiten zoals parkeerplaatsen, een fietsenstalling, tuinberging etc. Alles bij mekaar een heleboel banken vooruit.

Infomoment op 17 december

Zie jij jezelf al wonen in dit stukje Geluwse geschiedenis? Wil je graag meestappen in dit mooie project of heb je zelf goeie ideeën of voorstellen? Misschien heb je vragen over hoe het allemaal in zijn werk gaat of ben je gewoon benieuwd naar de eerste toekomstplannen? Kom dan zeker langs op zaterdag 17 december tussen 10 en 12 uur. Ga mee op rondleiding en wip even binnen in een van de klaslokalen voor een drankje, beelden uit de oude doos (*) en meer informatie over het project. Inschrijven is niet verplicht, maar doe je het toch even via de knop hieronder aub? De organisatoren zouden het voor de praktische kant van zaken heel erg op prijs stellen. Tot dan! 
 

Inschrijven

(*) Heb je zelf oude en minder oude (klas)foto’s van het leven op de jongensschool? Scan ze in of neem een foto en stuur ze op via de link.

Stijn Vannieuwenborg

Stijn Vannieuwenborg
projectmanager strategische & reconversieprojecten