Iconisch pand 'La Diligence' zoekt nieuwe eigenaar

zicht op la diligence uit de lucht

Op de hoek van de Doornikseweg en de Stationsstraat in Spiere-Helkijn staat een historische karaktervolle herberg 'La Diligence'. Het authentieke pand dateert uit het begin van de 20e eeuw en staat sinds 2019 leeg, maar de ziel is er nooit echt uit gegaan. Het hoekpand bestaat uit rode baksteen verfraaid door spaarnissen en gele sierbaksteen, licht getoogde en segmentboogvormige muuropeningen voorzien van borstwering. Net om die bijzondere architecturale kenmerken is het pand opgenomen in de Inventaris Bouwkundig Erfgoed.  

Nieuw leven voor de dorpskern

Sinds 2019 is de Intercommunale Leiedal eigenaar van het pand met grond en heeft in opdracht van het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn ontwerpend onderzoek uitgevoerd naar mogeilijke herbestemming van deze site. 

Vandaag gaat Leiedal op zoek naar een koper/investeerder die deze site nieuw leven wil in blazen. De gemaakte studies geven alvast een  goed beeld van wat kan of niet net op deze site en kunnen tegelijk inspirerend zijn bij de opmaak van de toekomstige plannen.

Een blik op het onroerend goed in zijn totaliteit, contouren zijn op de foto hieronder rood omkaderd.
 

inplanting contouren kadastrale percelen la diligence

Meer weten?

Vul hierna jouw gegevens in en ontvang aansluitend het volledige verkoopdossier met alle nuttige documenten die een duidelijke kijk geven op dit pand met aangelanden dat hier te koop aangeboden wordt.