Gaverbeek weer zichtbaar als groene poort tot hippodroom

visualisatie poort tot de hippodroom waregem

Het project om de Gaverbeek opnieuw zichtbaar te maken, krijgt aan de vooravond van Waregem Koerse een eerste concrete invulling. De ‘poort tot de hippodroom’ wordt een groene, uitnodigende plek waar het aangenaam vertoeven is. Stad Waregem slaat voor dit project de handen in elkaar met de Vlaamse Milieumaatschappij en Intercommunale Leiedal. 

In Waregem krijgen enkele sites langs de Gaverbeek de komende jaren een fikse opknapbeurt: de ingang van en het traject langs de hippodroom, het Spei en het Jeugdeiland. Het is de bedoeling om de Gaverbeek opnieuw zichtbaar te maken en de belevingswaarde voor inwoners en passanten te verhogen.

Tegen Waregem Koerse 2022

De timing voor het eerste, ambitieuze project werd niet toevallig gekozen. Is Waregem Koerse immers niet het uithangbord van de Gaverbeek? De werken starten na onze hoogdag van het jaar en moeten voltooid zijn voor Waregem Koerse van volgend jaar.

Wat nu oogt als een schrale parkeerplek zal in de toekomst een groene ‘poort tot de hippodroom’ worden. Door de Gaverbeek op die beroemde locatie opnieuw zichtbaar te maken en in ere te herstellen, hoopt de stad niet alleen de verbinding tussen het centrum en de hippodroom te versterken, maar ook een nieuwe, kwalitatieve publieke ruimte te creëren. 

visualisatie poort tot de hippodroom waregem vanuit gaverbeek

Gewapend tegen klimaatveranderingen

Tegenwoordig zetten alle partijen stevig in op het herstel van waterlopen. Zo was Intercommunale Leiedal de jongste jaren druk bezig met het opstellen van een integrale visievorming voor het hele stroomgebied van de Gaverbeek. Dat gebeurde in samenwerking met de betrokken gemeenten en andere externe partijen zoals de Vlaamse Milieumaatschappij. Onder meer wonen, werken, ontspannen, en landgebruik kwamen aan bod. De achterliggende ambitie? De Gaverbeek uitbouwen tot een klimaatbestendige beekvallei om beter gewapend te zijn tegen toekomstige klimaatveranderingen. 

Meer info

Poort tot de hippodroom

Stad Waregem: schepen Maria Polfliet | maria.polfliet@waregem.be | 0497 58 04 91

Vlaamse Milieumaatschappij: Ivo Terrens | i.terrens@vmm.be | 0478 79 51 04

Intercommunale Leiedal: Ewout Vanvooren | ewout.vanvooren@leiedal.be | 056 24 16 16

visualisatie poort tot de hippodroom waregem trappen en helling
logostrip inrichting gaverbeek waregem
Published on 08/30/2021 - 09:35