Nieuw Transfogebouw grijpt vernieuwd terug naar de toekomst

overzicht werken transfogebouw

De vijf verdiepingen van het Nieuw Transfogebouw in Zwevegem krijgen allemaal een grondige restauratie. Aannemer Meuleman is alvast met de werken gestart. Met behoud van talloze unieke erfgoedelementen zetten Zwevegem en Leiedal Transfo weer onder stroom zodat dynamische ondernemers er vanaf eind volgend jaar aan de slag kunnen. Zo maakt streekontwikkelaar Leiedal ook hier sterk werk van behoud door ontwikkeling.

 

Sinds 2004 is de gemeente Zwevegem eigenaar van de voormalige elektriciteitscentrale Transfo. In 2001 ging de stekker er voorgoed uit, maar nu stelt het gemeentebestuur alles in het werk om de volledige site een optimale herbestemming te geven. Voor een mooi evenwicht tussen publieke ruimtes en private projecten werd een globaal masterplan opgemaakt in samenwerking met intercommunale Leiedal en de provincie West-Vlaanderen. In lijn met dat masterplan wordt nu het Nieuw Transfogebouw gerestaureerd. Leiedal zorgt voor de binneninrichting en legt langs de voorgevel een kwalitatieve buitenruimte aan met bijbehorende parkeerplaatsen. De intercommunale zet ook een beheersysteem op en neemt de commercialisering voor haar rekening.

transfo render

Exclusief ondernemen in gonzend erfgoed

Het Nieuw Transfogebouw vormt een uniek en bezielend kader met ruimte voor creatieve en innoverende ondernemers: architecten, ontwerpbureaus, marketing- en eventbureaus, digitale experten, energiespecialisten, noem maar op. De ruimtes worden per verdieping verkocht en beslaan netto tussen de 320 en de 400 vierkante meter. Het gebouw telt vijf zulke verdiepingen. Op de hoogste heb je een imposante ruimte met een fenomenaal uitzicht op de hele omgeving. De benedenverdieping krijgt een multifunctionele invulling als ruimte voor onthaal, overleg en samenwerking. Leiedal heeft voor elke etage een inspirerend voorbeeld van kantoorinrichting ontwikkeld. Waar mogelijk worden erfgoedelementen in het decor geïntegreerd om de vonk van het monumentale verleden erin te houden.

Goed ge-zine

De restauratie is een volgende fase in de ‘vervelling’ die Transfo doormaakt. Begin volgend jaar opent De Circus Brouwerij haar deuren in de oude loods en na de zomer zal een klimmuur verrijzen net tegenover het Nieuw Transfogebouw. Ook de andere monumenten worden planmatig gerestaureerd. De vzw Transfo wil het publiek graag continu informeren over de snelle transitie op het terrein en start daarom eind dit jaar met een e-zine. Dat is een elektronisch magazine waarop iedereen zich gratis zal kunnen abonneren. Iets om met spanning naar uit te zien.

 

Meer weten?

Bel of mail sitemanager Diana De Cat op 0474 08 26 48 of diana@transfozwevegem.be.

Voor vragen over de verkoop, mail naar verkoop@leiedal.be of bel 056 24 16 16.

Meer over Transfo op www.leiedal.be/transfo-zwevegem en www.transfozwevegem.be

Diana De Cat

sitemanager
Diana De Cat
sitemanager
Published on 11/13/2020 - 09:48