Tweede reeks Erfgoedmysteries: wat schaft de pod?

foto persmoment lancering tweede reeks erfgoedmysteries

Wat weet popmuziekkenner Jan Delvaux te vertellen over het Kuurne nachtleven? Waarom toont Wannes Cappelle interesse in een oud art-decocafé? En hoe komt een 5-jarige aan schoenmaat 168? Radiomaakster Marieke De Maré brengt je de antwoorden aan huis, in de tweede reeks van de podcast Erfgoedmysteries.

Die tweede reeks telt - net zoals de eerste reeks die eind 2020 verscheen - vijf afleveringen. Ook het concept bleef onveranderd: met een lekker stuk taart en haar microfoon in de hand doorkruist Marieke het zuiden van West-Vlaanderen, op zoek naar sappige erfgoedverhalen. Met onder meer Jan Delvaux (Belpop, Belpop Bonanza, enz.) en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) wist ze voor deze reeks ook enkele grote namen te strikken.

De podcast Erfgoedmysteries past perfect binnen de ambities van erfgoed zuidwest en de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Leiedal om de rijke lijst aan erfgoedmysteries en inspirerende projecten in Zuid-West-Vlaanderen onder de aandacht te brengen. Om die verhalen bij het brede publiek tot in de huiskamer te krijgen, werd - ingegeven door de coronacrisis - deze podcast in het leven geroepen.

Erfgoedmysteries is een podcast voor wie gezegend is met een gezonde nieuwsgierigheid, hunkert naar erfgoed, en van taart houdt. Je kunt alle afleveringen (her)beluisteren via verschillende podcastapps (Spotify, Soundcloud, Apple Podcasts, TuneIn, Google Podcasts, enz.) of via erfgoedzuidwest.be en www.leiedal.be/erfgoedmysteries

foto persmoment lancering tweede reeks erfgoedmysteries
Published on 05/31/2021 - 10:07