Voka West-Vlaanderen en Leiedal lanceren Kennedy Kids: bijspelen doe je samen!

Kortrijk - Kennedykids - VOKA - Persmoment (2).jpg

Kennedy Kids

Iedere ouder kent het ongetwijfeld wel. De toenemende stress als er vakantie nadert. Waar zal je dit keer met je kind(eren) terecht kunnen? Met de hulp van Cokido maken Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Intercommunale Leiedal van de nood een deugd. Vanaf de komende krokusvakantie slaan de collega’s van beide organisaties de handen in elkaar om - om de beurt - op de kinderen te passen. Vergeet het woord opvang, bij de Kennedy Kids draait alles om bijspelen!

Een goede balans tussen werk en privé. Het is voor elke organisatie en ouder een constante uitdaging. Een recente studie van de Gezinsbond bevestigt dat: vakantie, en de bijhorende zoektocht naar buitenschoolse opvang, doen de stress bij de gezinnen toenemen.

En dat staat natuurlijk haaks op wat vakantie zou moeten brengen: rust, ontspanning en quality time met de kinderen. Daarom ontwikkelde Cokido een methode waarbij de ouders zelf een deel van de oplossing worden. Een vorm van kinderopvang met beurtrollen, door en voor collega’s en hun kinderen.

Kortrijk - Kennedykids - VOKA - Persmoment (1).jpg

De eerste ervaringen zijn alvast veelbelovend. Zo zou het concept van ‘bijspelen’ de betrokkenheid, zelfredzaamheid, het vertrouwen en de solidariteit onder collega’s sterk doen toenemen. Bovendien vergroot het de tevredenheid over de werkgever, wat dan weer een positief effect heeft op de veerkracht van de werknemers.

In Zuid-West-Vlaanderen bijten Voka West-Vlaanderen en Leiedal nu de spits af. Het is de eerste keer dat twee organisaties uit de regio op deze manier samenwerken. Beide organisaties stellen een deel van hun kantoren en het gemeenschappelijke grasveld ter beschikking, en zorgen voor de financiële ondersteuning. De groep kreeg de naam Kennedy Kids, geïnspireerd door het bedrijventerrein waarop beide organisaties werkzaam zijn. De krokusvakantie is de eerste vakantie waarin zo’n ‘bijspeelperiode’ wordt georganiseerd, maar ook in de paas- en zomervakantie zullen de Kennedy Kids naar lieve lust samen kunnen ravotten.

 

Published on 02/24/2020 - 11:01