Intercommunale Leiedal

OPEN [DE] TOEKOMST - ONTMOETINGSAVOND 28 MEI 2019 IN DEERLIJK

Intercommunale Leiedal nodigt jou als beleidsmaker, stakeholder, ondernemer of geëngageerde burger uit op haar jaarlijkse Ontmoetingsavond, op 28 mei 2019 in Uzien in Deerlijk.

Voor deze editie strikte Leiedal Gunter Pauli. Gunter Pauli, voormalig directeur van Ecover en lid van de Club van Rome, laat in zijn boeken zien dat het echt mogelijk is te komen tot een duurzame manier van produceren en consumeren door goed naar natuurlijke systemen te kijken. Kennis van de wijze waarop organismen - van bacteriën en weekdieren tot reptielen en zoogdieren - zijn gevormd en functioneren, kan ons helpen oplossingen te formuleren voor de vele uitdagingen in de nabije toekomst. Enkele voorbeelden van de honderd projecten zijn het kweken van paddestoelen op pulp uit de koffiebonenteelt, het gebruik van slachtafval in de wormenteelt, waterdamp opvangen op de manier zoals de Namibische woestijnkever dat doet en een efficiëntere opwekking van zonneenergie volgens het proces van fotosynthese. Zonder twijfel zullen deze en andere veelbelovende projecten een belangrijke inspiratiebron vormen voor (aankomende) ondernemers en politici, en onzemanier van produceren en consumeren ingrijpend veranderen.

De lezing van professor Pauli past perfect in het kader van de duurzame ontwikkeling van onze regio. De welgekozen locatie Uzien maakt het plaatje af. Onder de noemer OPEN [de] TOEKOMST wil intercommunale Leiedal jou graag inspireren om mee te bouwen aan een veelbelovende toekomst voor onze regio en haar inwoners.

INSCHRIJVEN

PROGRAMMA

  • 18u00: Onthaal - Uzien, Deerlijk
  • 18u30: Verwelkoming
  • 18u35: Lezing Gunter Pauli
  • 20u00: Receptie en netwerkmoment 

INSCHRIJVEN