Open oproep pop-upbar roterij Sabbe

Vlaspark roterij Sabbe - Festival Friday

Roterij Sabbe is eigendom van intercommunale Leiedal en maakt deel uit van het Vlaspark in Kuurne. Samen met de gemeente werken we er aan een aangename, rustige en open plek waar erfgoed, recreatie en toerisme elkaar ontmoeten. Het gemeentebestuur en Leiedal gaan nu op zoek naar kandidaat-horeca-uitbaters die tijdens de zomer van 2023 een pop-upbar ter hoogte van de roterij willen organiseren. Ben je ambitieus en professioneel? Een creatieveling die flexibel kan inspelen op de talloze mogelijkheden van een horecazaak bij een erfgoedsite? Kun je een realistisch ondernemingsplan voorleggen dat beantwoordt aan alle voorwaarden en mogelijkheden in het contract? Dan is deze oproep iets voor jou.

Context

De oude vlasroterij Sabbe is een prachtige locatie die de komende jaren gerenoveerd zal worden tot de parel die ze ooit was. De site langs de Leie spreekt tot de verbeelding en werd al vaker gebruikt als decor voor evenementen. Ze trekt de aandacht van de vele voorbijgangers langs het jaagpad, maar toch is het een uitdaging om hier vandaag iets te ondernemen. Het vergt wel enig lef om aan de slag te gaan met een locatie waar geen nutsleidingen zijn en de mobiliteit beperkt is. Toch hebben evenementen in het verleden al bewezen dat je met creativiteit en ondernemerschap iets unieks kunt creëren op deze locatie. Denk maar aan het festival Obscuur (voorheen Festival Friday), de ecologische camping Vlaskamp, de kunstzomers, Theater Antigone... Maar ook enkele creatieve ondernemers zoals SAAR en Urban Mapping hebben hun vaste stek op deze bijzondere plek.

Doel en verwachtingen

Tijdens de zomer van 2023 willen we de site openstellen voor een pop-up horeca-initiatief. Waar zijn we naar op zoek? Een concept in lijn met het fiets- en wandelgebeuren langs de Leie, een ontmoetingsplaats voor jong en oud, om in een gezellige en ontspannen sfeer bij te praten en te genieten van een drankje en een hapje in de openlucht. Alles met respect voor de omwonenden.

 

De inschrijvingen zijn afgelopen. Bedankt voor de interesse! Houd deze pagina in de gaten om binnenkort te ontdekken hoe de zomer van het Vlaspark er zal uitzien.

Tot snel! 

 

Dien hier je voorstel in

pasfoto alien decock leiedal

Alien Decock
projectmanager / verweefcoach
1