Seizoenwijk Kuurne: tijdslijn

Vluchtfoto_Seizoenwijk Kuurne

Hoe gaan we te werk? - Tijdslijn

  • Woensdag 15 maart 2023: we zoefden afgelopen jaar de seizoenen door en blikken vooruit op de vruchten die het project heeft afgeworpen. En die we er in de toekomst nog van kunnen plukken! Alle bewoners van de wijk, alsook het lokaal bestuur en de betrokken projectpartners keken dankbaar terug op de participatie.
  • Dinsdag 7 februari 2023: de Seizoenwijk gaat collectief renoveren. Gingen we in 2022 nog op verschillende momenten en manieren met de buurt in dialoog, dan gaan we nu op vraag van diezelfde buurt een stapje verder. Concrete actie dus. Een unieke kans voor wie samen met de buren zonnepanelen, een zonneboiler, dakisolatie of hoogrendementsglas wil plaatsen. Tijdens deze avond overlopen we de verschillende offertes in functie van een mogelijke groepsaankoop, en de buurt rekent haar collectieve winst uit. Vanaf 19u30 in basisschool Wijzer. 
  • Woensdag 12 oktober 2022: expertendag: na de participatieavonden, jullie gesprekken met de resident en de (online)  enquête eerder dit jaar komen we graag bij jullie terug! De thema’s die in de wijk het meeste leven - levenslang wonen, energiezuinig wonen en blauw-groen wonen - nemen we tijdens deze expertendag samen onder de loep met info op maat. Je krijgt een niet te missen kans om bij te leren van een aantal experten, en kunt al je vragen kwijt op weg naar een duurzame toekomstbestendige woning! Kon je niet aanwezig zijn? Hier vind je niet alleen de presentaties, maar ook een stel heel eenvoudige energietips. Doe er gerust je voordeel mee! 
  • Donderdag 14 juli tot en met maandag 29 augustus 2022: via een vragenlijst in de thema's 'groen en blauw', 'energie en betaalbaarheid' en 'sociale woonomgeving' vragen we door naar jullie interesses. Op basis van jullie antwoorden kunnen we op zoek naar voorbeelden uit de regio en nodigen we professionele adviseurs uit in de wijk. Wil jij meeschetsen aan het toekomstbeeld van jouw Seizoenwijk? Neem er dan je pen bij, vul de enquête in die je in je bus ontvangt (do. 14 juli) en deponeer die in een van de blauwe tijdelijke brievenbussen in de wijk. Wie liever klikt dan in de pen kruipt, kan dezelfde enquête ook hier invullen. 
  • Maandag 20 juni 2022, om 19.30 uur, Kubox-foyer (Kattestraat 188): tijdens deze buurtavond krijg je uitgebreide info uit eerste hand van experten die als geen ander weten welke slimme opties er zijn voor jouw buurt, huis en tuin. We gaan dieper in op jouw behoeftes en bekommernissen om de mogelijke scenario’s op kleine en grote schaal te verkennen. Deel je graag je ideeën met de buren of wil je gewoon meer weten? Mis deze avond dan niet! 
  • Donderdag 9 juni tot en met woensdag 20 juli 2022: we luisteren graag naar wat jullie precies bezighoudt. En hoe kan dat beter dan bij een gemoedelijke knabbel en babbel? Boek letterlijk tussen de soep en patatten onze resident - een "expert aan huis" - om laat ons te laten weten hoe jij de toekomst van je eigen woning of je wijk ziet! Pik er via onze boekingstool een geschikte lunch, koffieklets of avondmaal uit, onderzoekster Lieve Custers (Universiteit Hasselt) staat te popelen om bij jou mee aan tafel te schuiven. 
  • Woensdag 8 juni 2022, tussen 16.30 en 20.30 uur: we herontdekken samen de buurt tijdens een gezellige BBQ op ’t Stik en maken kennis met de resident. Iedereen uit de Seizoenwijk is welkom!