20 jaar geleden startte WinVorm (West-Vlaanderen in Vorm) aan een missie: ruimtelijke kwaliteit op de agenda plaatsen in West-Vlaanderen. De Provincie West-Vlaanderen, de intercommunales Leiedal en WVI, het team Vlaams Bouwmeester en de Vlaamse Landmaatschappij sloegen hiervoor de handen in elkaar. In de voorbije 20 jaar: 

 

 • werden tal van lezingen georganiseerd om te inspireren
 • bezochten we verschillende projecten op onze jaarlijkse WinVorm-daguitstap
 • adviseerde de Kwaliteitskamer WinVorm talrijke projecten
 • zag de WinVorm-website het levenslicht
 • ondersteunden we de lokale besturen in hun zoektocht naar een kwaliteitsvolle ontwerper via de procedure Oproep en Selectie WinVorm

Lezingenreeks

Na 20 jaar is het tijd om de resultaten op het terrein aan jou te tonen. Tegelijk kijken we ook vooruit: wat zijn de komende jaren dé uitdagingen voor de lokale besturen? De huidige omstandigheden dwongen ons er echter toe één en ander te herorganiseren. Toch doet het WinVormteam er alles aan om jullie een volwaardig en interessant programma aan te bieden. 

Het verschuiven van de inmiddels opgeschorte sessie naar het najaar is geen optie. Eenmaal de Coronamaatregelen worden opgeheven, zal iedereen het druk hebben om de gewone werkzaamheden terug op gang te trekken en de opgelopen achterstand in te halen. Daarom hebben we het volgende besloten: 

 • De officiële start van WinVorm 2020 wordt onze traditionele daguitstap op 15 september met een programma van formaat in Brussel.
 • 22 oktober: Leiedal verwelkomt WinVorm in Kortrijk voor het thema masterplannen, dit in combinatie met een bezoek aan de reizende tentoonstelling van de Vlaams Bouwmeester. Aansluitend is er een namiddagprogramma in het kader van de ‘Week van het Ontwerp’.
 • 24 november: viering 20 jaar ruimtelijke kwaliteit in West-Vlaanderen! Een feestelijke meeting in WinVorm-stijl.
 • Alle uitgestelde sessies van het huidig voorjaar nl.: 17 maart, 12 mei en 16 juni 2020 sluiten gewoon aan en worden in het voorjaar van 2021 georganiseerd (vermoedelijk rond ongeveer dezelfde data). 
   

Programma 2020

Veel meer WinVorm

Maar WinVorm is natuurlijk nog veel meer. Ontdek via de knop hieronder alles over de selectieprocedure, de realisaties, de kwaliteitskamer, enzovoort. Of schrijf je in voor de WinVorm-nieuwsbrief en ontvang als eerste al het nieuws en onze uitnodigingen. 
 

WinVorm