Oliebergwijk Deerlijk - Tijdslijn

schetsontwerp vredelaan slotfeest oliebergwijk deerlijk

Hoe zijn we te werk gegaan om tot concrete acties op het terrein te komen? 
Ontdek hieronder onze tijdslijn of klik op de link voor een grafisch overzicht! 

Uitzwaai Maarten & Rie - Wilt(d)café

Zondag 10 december, vanaf 10.30 uur, Buurthuis De Gilde (Pladijsstraat 278) op het Wilt(d)café.

Maarten en Rie verzamelden dankzij de bewoners ideeën voor jullie wijk en bundelden die.  Die ideeën moeten nu een stem krijgen om ze in de wijk te realiseren. Kom mee aangeven wat jij nu het belangrijkst vindt. Zo komen we tot een socialere, levendigere, groene, aangename wijk! 

 

Infoavond met experten

Woensdag 11 oktober: start om 17.30 uur, Buurthuis De Gilde (Pladijsstraat 278):

Tijdens de bevraging gaven vele bewoners aan graag lang in hun huis te kunnen wonen en tegelijk ook hun (verre en dichte) buren meer te verenigen. Tegelijk stak ook de zorg rond onderhoudsvriendelijk groen de kop op in de buurtgesprekken van Maarten en Rie. 
Op woensdag 11 oktober staan we jullie daarom met raad en daad bij. Kom naar onze expertenavond om ideeën, tips en kennis uit eerste hand op te doen. Gerenommeerd tuin- en landschapsarchitect Denis Dujardin en bevlogen keynote spreker levenslang wonen Filip Lemaitre deelden een waaier aan kennis en advies met de aanwezige bewoners.

 

Wijkfeest met infomarkt

Woensdag 6 september: doorlopend 16 - 20.30 uur, Vredeplein:

Heb je nog geen idee wat je met je huis kan doen? Of misschien heb je al plannen maar wil je eens meer weten over hoe je je tuin kan opknappen, je huis beter kan isoleren, ...? Alle bewoners - met maar ook zonder renovatieplannen - herontdek je wijk of je woning vanuit een ander perspectief via thermografische beelden, luchtfoto's, een interactieve wijkkaart,... en maak kennis met ons joviale duo Maarten en Rie. Wie graag een vlucht vooruit neemt, mist dit beter niet! Iedereen van en rond de Oliebergwijk is welkom! Met een hapje en drankje erbij wordt het een blij weerzien of een leuke kennismaking met buren. Neem gerust je kinderen mee, er is spelmateriaal voor hen voorzien. Of je nu maar eventjes tijd hebt om te passeren of liever lang blijft: afspraak voor dit zomerfeest op het Vredeplein! 

 

Buurtbabbels / residentie als onderzoek

Maandag 25 augustus tot maandag 6 november

Een joviale jongeman en een vrolijke vrouw met witte haren zijn in de wijk geland: Maarten en Rie willen niets liever dan zoveel mogelijk buurtbewoners te leren kennen. Wat willen ze dan precies zoals weten? Of waarover willen ze praten? Ze gaan na in hoeverre alles 'gesmeerd' verloopt voor jullie als bewoners van en rond de Olieberg: Hoe ervaren jullie je thuis daar? En hoe zie je jouw toekomst? Ze luisteren graag naar wat jullie precies bezighoudt in je woonomgeving, hoe je ernaar kijkt, welke sterktes kunnen uitgediept worden, welke hiaten ingevuld. 

Laat van je horen en doe mee! Klik hier voor meer info en om contact op te nemen.