Oproep voor pop-up bar Roterij Sabbe

Samen met het gemeentebestuur van Kuurne werken we aan een aangename rustige en open plek waar erfgoed, recreatie en toerisme elkaar ontmoeten. Het gemeentebestuur en Leiedal zijn nu op zoek naar kandidaat-horeca uitbaters die tijdens de zomer van 2023 een pop-up bar ter hoogte van de Roterij willen organiseren. Ben je ambitieus en professioneel? Een creatieve duizendpoot die in de oude erfgoedsite potentieel ziet als stopplaats voor het fiets- en wandeltoerisme langs de Leie?  Kan je een realistisch ondernemingsplan voorleggen dat beantwoordt aan alle voorwaarden en mogelijkheden die het Pop-up contract omschrijft? Dan word jij misschien wel dé uitbater die we zoeken. 

De oude vlasroterij Sabbe is een prachtige locatie, die de komende jaren zal gerenoveerd worden tot de parel die het ooit was. Dat de site langs de Leie tot de verbeelding spreekt is geen geheim, verschillende evenementen gebruikten in het verleden reeds de roterij als decor. Hoewel de site inspirerend is, en de aandacht trekt van de vele voorbijgangers via het jaagpad langs de Leie, is het een uitdaging om op vandaag iets te ondernemen op deze locatie. Het vergt durf om aan de slag te gaan met een locatie zonder nutsleidingen en met beperkte mobiliteit. Evenementen in het verleden toonden reeds aan dat je met creativiteit en ondernemerschap iets unieks kan creëren op deze locatie. Denk maar aan het Obscuur festival (voorheen Festival Friday), de ecologische camping Vlaskamp, de kunstzomers, theatervoorstelling Antigone... Maar ook enkele creatieve ondernemers zoals SAAR en Urban mapping hebben hun vaste stek op deze bijzondere locatie. 

Doel en Verwachtingen

Tijdens de zomer van 2023 willen we de site opstellen voor een pop-up horeca initiatief. Waar zijn we naar op zoek? Een concept in lijn met het fiets-en wandel gebeuren langs de Leie: de zone moet staan voor gezelligheid, sfeer en is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, om in een gezellige en ontspannen sfeer bij te praten en te genieten van een drankje en een hapje in openlucht. Dit alles met respect voor de omwonenden.

 

Download alle info en documenten hier

Meer info?

Neem gerust contact op met projectverantwoordelijke Tine Claeys:

Tine Claeys

Tine Claeys
projectmanager aankoop & ontwikkeling