Een tweede leven voor 800 m² vlaserfgoed

Jij: een ondernemer met een hart voor erfgoed, op zoek naar een karaktervolle locatie voor je zaak. Roterij Sabbe: een gebouw doorweven met historiek en met heel veel troeven in huis.

  • Sabbe is een van de best bewaarde roterijen langs de Leie.
  • De roterij ligt pal naast het jaagpad langs de Leie. Met de fiets sta je er zo, op vijf minuten van het centrum van Kuurne en Kortrijk, en ook met de auto rij je er vlot naartoe. 
  • De site sluit naadloos aan op het Vlaspark, het grootste openruimtegebied van Kuurne dat stapsgewijs wordt ontwikkeld. 

Kuurne en Intercommunale Leiedal - sinds 2018 eigenaar van de roterij - willen de site nieuw leven inblazen. De eerste stappen naar een grondige renovatie en restauratie zijn al gezet. Nu onderzoeken we de haalbaarheid van enkele mogelijke nieuwe invullingen. Investeerder, zaakvoerder of ondernemer in spe met een concreet idee: neem vrijblijvend contact met ons op zodat we jouw idee samen vorm kunnen geven. 

Timing

Zo’n grondige renovatie maakt dat je plannen niet van vandaag op morgen realiseerbaar zijn. In 2020 wordt de schouw alvast gerenoveerd. Zodra de herbestemming van het gebouw duidelijk is, werken we samen met jou de plannen uit en vragen we ook een premie aan om de restauratie uit te voeren.

Meer info?

Neem gerust contact op met projectverantwoordelijke Tine Claeys:
tine.claeys@leiedal.be of 056 24 16 16.