Intercommunale Leiedal

Festival van het Landschap

Het festival is afgelopen. Bedankt voor jullie enthousiaste deelname, en hopelijk tot op een volgende editie elders in de regio! 

Waar denk jij aan als het woord festival valt? Muziek? Een camping om op te verbroederen? De aangepaste / lokale catering? Of laat je je liever overdonderen? Wel, op het Festival van het Landschap kan het allemaal. 

Van 25 tot 31 maart strijkt het Festival van het Landschap in Tiegem (Anzegem) neer, een week later is het de beurt aan Sint-Denijs (Zwevegem). Op allerlei manieren word je respectievelijk ondergedompeld in het "Land van Streuvels" en het "Land van Mortagne", en je komt er alles te weten over het ontstaan, de geschiedenis, het gebruik en de toekomst van ons landschap. Verwacht een overweldigende mix van klanken, beelden en oorverdovende stiltes. Per fiets of te voet ontdek je trage wegen die je nooit eerder gebruikte. Leun achterover bij een film of een lezing, en bewonder de doorlopende expo. Laat je kinderen met klei en in wilgenhutten ravotten in het bos, proef van lokale lekkernijen, droom weg in een stiltepaviljoen of geniet van luisterverhalen op de fiets. 

 

   
Het Festival van het Landschap is een initiatief van Intercommunale Leiedal in het kader van het Europees Jaar van het Erfgoed, in samenwerking met de gemeenten Anzegem en Zwevegem en met de steun van Vlaanderen.