Enter: het Klimaatfonds Leiedal

Onze leefomgeving is ons kostbaarste bezit. Toch staat ze steeds meer onder druk. Niet alleen overheden kunnen hieraan werken. Minstens even waardevol zijn initiatieven van burgers, verenigingen, organisaties en bedrijven om de klimaatverandering tegen te gaan of om onze leefomgeving weerbaarder te maken tegen de gevolgen ervan. Enter: het Klimaatfonds. Om klimaatprojecten zo veel mogelijk aan te moedigen, hielden elf lokale besturen, de Koning Boudewijnstichting en Intercommunale Leiedal in december 2022 het Klimaatfonds Leiedal boven het doopvont. Samen met jou willen zij het tij mee helpen keren. 

Heb je zelf een klein, groot, wild of minder wild, maar vooral inspirerend idee dat een positieve impact op het klimaat en onze leefomgeving kan hebben? Dan kan je op verschillende manieren aan het Klimaatfonds Leiedal deelnemen. Ontdek hoe via de knoppen hieronder. Kan je echt niet langer wachten? Hou bij het indienen van je project dan rekening met de verschillende oproepperiodes - er zijn er in 2024 drie voorzien - en de daarbij horende data. 

 

Ontdek ze hier! 

Het Klimaatfonds is een gezamenlijk initiatief van Leiedal, de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Kuurne, Lendelede, Wevelgem en Zwevegem, de steden Harelbeke, Kortrijk, Menen en Waregem, met de steun van het Streekfonds en de Koning Boudewijnstichting. 
 

‚Äč