FOX Share

afbeelding autodeelvormen

Deelauto’s vind je nog lang niet overal. In de steden duiken ze hier en daar op in het straatbeeld. Sommige bedrijven delen hun poolwagens met buurtbewoners. En ook gemeente- of stadsbesturen kunnen dit doen. De auto’s worden dan gedeeld tussen de werknemers en de buurtbewoners. Een win-win voor iedereen: de poolwagens staan minder stil - bijvoorbeeld ’s avonds en in het weekend - en de buurt profiteert mee van het aanbod. 

Zo sloegen verschillende steden en gemeenten recent de handen in elkaar om samen een aantal elektrische deelwagens aan te kopen. Via het regionale raamcontract van Leiedal bestelden 7 lokale besturen - Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Menen, Waregem en Wevelgem - bij FOX Share liefst 25 deelwagens, van lichte bestelwagens tot kleinere stadswagens. De gemeentebesturen kunnen deze deelwagens voor hun eigen verplaatsingen gebruiken, maar ook de buurtbewoners kunnen ervan gebruikmaken. 

 

Ontdek FOX Share

Waarom autodelen? 

Autodelen = duurzaam = goed voor klimaat én buurt... 

  1. meer vrijheid: verlies geen tijd met praktische zaken en kies het voertuig dat jij wil. Geen zorgen (meer) over onderhoud, herstellingen, wasbeurten, keuring, enzovoort. 
  2. goed voor de portemonnee: verzekeringen, onderhoud, belastingen, aankoop … Bespaar jaarlijks heel wat centen door enkel en alleen te betalen wat je gebruikt. 
  3. milieuvriendelijk en gezond: autodelers rijden minder kilometers, stoten bijgevolg minder CO2 uit en veroorzaken minder files. Goed voor het verkeer én de luchtkwaliteit dus. Een deelauto vervangt al snel 5 tot 10 privéwagens, waardoor er meer ruimte vrijkomt op straat. Bovendien beweeg je als autodeler meer: gebruikers van een deelauto of -fiets gebruiken namelijk vaker het openbaar vervoer of gaan vaker te voet... 
  4. sociaal: deel een wagen met de buurt en leer je buren beter kennen! 

 

Alle voordelen van autodelen op een rij

Ontdek het aanbod in jouw stad of gemeente door een simpele klik op het desbetreffende logo. Veel rijplezier!